Ξεπέρασε το $1 δις σε έσοδα η ταινία «The Super Mario Bros. Movie»

11 μήνες πριν
The Super Mario Bros. Movie

Η ταινία The Super Mario Bros. Movie έσπασε το φράγμα του $1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office μεταμορφώνοντας την επιχείρηση «transmedia» της Nintendo.

Όπως αναφέρει η αξιόπιστη ιστοσελίδα Variety, η ταινία ξεπέρασε σε παγκόσμια κλίμακα το $1 δισεκατομμύριο σε πωλήσεις εισιτηρίων και αναμένεται να αλλάξει την «εικόνα» των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nintendo τουλάχιστον όσον αφορά τα έσοδα που δεν προέρχονται από το gaming. Η ταινία απέφερε στα ταμεία της Ιαπωνικής εταιρείας και στους συνεργάτες της περισσότερα από $490 εκατομμύρια στην Β. Αμερική και περισσότερα από $532 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, οδηγώντας σε συνολικά έσοδα που μέχρι στιγμής ξεπερνούν τα $1,022 δισεκατομμύρια.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Απριλίου και μόλις σε 26 ημέρες κατάφερε να κάνει ρεκόρ εσόδων, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της πνευματικής ιδιοκτησίας της Nintendo και τη συνολική αναγνώριση της επωνυμίας «Mario».

Η ταινία Super Mario Bros. μάλιστα είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο ντεμπούτο ταινίας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών και η πιο επιτυχημένη, με βάση τα έσοδα, κινηματογραφική ταινία για το 2023 σε παγκόσμια κλίμακα. Ας βάλουμε ωστόσο τα πράγματα υπό ορισμένη οπτική: Οι συνολικές, καθαρές πωλήσεις της Nintendo για το οικονομικό έτος 2022 (Απρίλιος 2021 - Μάρτιος 2022) έφτασαν τα $14,74 δισεκατομμύρια χάρη βεβαίως στην τιτάνια επιχείρηση βιντεοπαιχνιδιών της εταιρείας. Η ταινία Super Mario Bros. μέχρι σήμερα έχει αποφέρει το 7% των κερδών ολόκληρου του περσινού οικονομικού έτους για την Nintendo σε μόλις 26 ημέρες! 

Ο δημιουργός του franchise «Mario», Shigeru Miyamoto έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία περισσότερων κινηματογραφικών μεταφορών των κορυφαίων franchise της Nintendo και ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι το Legend of Zelda θα μπορούσε να είναι το επόμενο IP της Ιαπωνικής εταιρείας για να κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη. Η Nintendo έχει προγραμματιστεί να αποκαλύψει τα έσοδα της για το οικονομικό έτος 2023 την Τρίτη, 9 Μαΐου. Λογικά, η εταιρεία αναμένεται να σχολιάσει την επιτυχία της ταινίας ενώ ενδέχεται να αποκαλύψει σχέδια για περισσότερες παραγωγές.