Το YouTube θα μεταδώσει ζωντανά και τις 6 σκηνές του Coachella και τα δύο Σαββατοκύριακα

1 έτος πριν
Coachella

Το YouTube ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά θα μεταδώσει ζωντανά και τις έξι σκηνές του Coachella όχι μόνο το πρώτο αλλά και τα δύο Σαββατοκύριακα διεξαγωγής του γνωστού μουσικού φεστιβάλ. Στο παρελθόν, η εταιρεία που ανήκει στην GOOGLE μετέδιδε σε livestreaming μόνο τρεις σκηνές. Το μουσικό φεστιβάλ ξεκινά στις 15 Απριλίου στις 2:00πμ ώρα Ελλάδας και συνεχίζεται στις 22 Απριλίου την ίδια ώρα.

«Φέτος θα μεταδώσουμε ζωντανά το Coachella με περισσότερες σκηνές από ποτέ, με 6 streams, διπλάσια από πέρυσι και μάλιστα και για τα δύο Σαββατοκύριακα», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της. «Είτε παρακολουθείτε από το σπίτι, το εξωτερικό ή βρίσκεστε σε πάρτι με φίλους, ο καθένας μπορεί να συντονιστεί στο YouTube κανάλι του Coachella, να επιλέξει μια σκηνή και να παρακολουθήσει ζωντανά τις ερμηνείες μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους».

Αν δεν μπορείς να συντονιστείς ζωντανά, όλο το υλικό από το φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμο on-demand μόλις ολοκληρωθεί η τελευταία εμφάνιση της βραδιάς και μέχρι να συνεχιστεί η το livestreaming την επόμενη μέρα. Μεταξύ των σετ, οι θεατές θα βλέπουν επιτόπια κάλυψη καλλιτεχνών, εγκαταστάσεις, στιγμές πίσω από τα παρασκήνια μέσω Shorts και πολλά άλλα.

Το YouTube συνεργάστηκε επίσης με το Coachella για να διαθέσει αποκλειστικά merchandise (μπλούζες, t-shirts κ.α) από περισσότερους από δώδεκα καλλιτέχνες. Τα αντικείμενα θα είναι διαθέσιμα για αγορά απευθείας στη ζωντανή μετάδοση και μέσω του YouTube Shorts στο κανάλι της Coachella. Επιπλέον, οι Premium συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε backstage "pre-parties".

Φέτος σηματοδοτεί την ενδέκατη φορά που οι fans μπορούν να συντονιστούν στο γνωστό μουσικό φεστιβάλ μέσω του YouTube. Νωρίτερα φέτος, το YouTube ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πολυετή ανανέωση της αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας με το Coachella για livestream και σχετικό περιεχόμενο μέχρι το 2026. Το Coachella είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο, οπότε είναι αξιοσημείωτο για το YouTube να είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης livestream της εκδήλωσης για την τελευταία δεκαετία, ειδικά καθώς συνεχίζει να ανταγωνίζεται άλλες εφαρμογές βίντεο όπως το TikTok.

Οι Bad Bunny, Blackpink και Frank Ocean βρίσκονται στην κορυφή του φετινού lineup του Coachella. Άλλοι καλλιτέχνες που θα κάνουν τη εμφάνισή τους είναι οι Calvin Harris, Gorillaz, Björk, Rosalía, Eric Prydz, Burna Boy, Kali Uchis, Porter Robinson, Blondie, Becky G και άλλους. Φόρτισε το φορητό σου ηχείο ή καλύτερα ετοίμασε το party box με την παρέα σου!