Τα video games που περιμένουμε πώς και πώς το 2022

2 έτη πριν
video games

Το 2021 ήταν μία σχετική καλή χρονιά για το gaming. Το 2022 όμως προμηνύεται ακόμα καλύτερο! Με τις εταιρείες να έχουν πλέον πάρει το… κολάι των συστημάτων νέας γενιάς (Xbox Series X|S, PS5) οι τίτλοι που έχουν ανακοινωθεί για τη χρονιά που μόλις μπήκε είναι άκρως εντυπωσιακοί, σε τέτοιο βαθμό που ο καταρτισμός ενός top10 είναι ζόρικη υπόθεση αφού αναγκαστικά θα πρέπει να μείνουν εκτός παιχνιδάρες! Εμείς τολμήσαμε πάντως και έπειτα από μπόλικη σκέψη καταλήξαμε στα 10 παιχνίδια που περιμένουμε πώς και πώς το 2022. Δες τα ένα προς ένα, βάλε τα στη λίστα σου και κάνε τις προπαραγγελίες σου όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Δε θες να τα χάσεις!

Dying Light 2: Stay Human (4 Φεβρουαρίου)

To Dying Light αποτελεί τίτλο με ιδιαίτερα ενθουσιώδη κοινότητα παικτών. Ο συνδυασμός άλλωστε παρκούρ και ζόμπι αποτελεί σήμα κατατεθέν της σειράς -πλέον- της Techland και ως εκ τούτου το δεύτερο μέρος της, Dying Light 2: Stay Human, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Harran έχει δώσει τη θέση της σε μία σύγχρονη πόλη η οποία όμως διανύει τον δικό της μεσαίωνα, 20 χρόνια μετά την αποκάλυψη που βιώσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Ακόμα περισσότερες παρατάξεις, βελτιωμένος κύκλος ημέρας/νύχτας, εξίσου φρενήρες gameplay και στη μέση εσύ, ο παίκτης, να καλείσαι να παραμείνεις πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Θα τα καταφέρεις;

Horizon Forbidden West (18 Φεβρουαρίου)

Το Horizon Zero Dawn το λατρέψαμε για τα υπέροχα περιβάλλοντα και τον μοναδικό του κόσμο με εκείνον τον αλλόκοτο συνδυασμό μηχανών και δεινοσαύρων. Το Fobidden West συνεχίζει εκεί απ’ όπου σταμάτησε ο προκάτοχός του, με έναν ορθάνοιχτο κόσμο γεμάτο μυστικά αλλά και κινδύνους που προ(σ)καλεί τον παίκτη να τον εξερευνήσει. Η Aloy διαθέτει πλέον νέες κινήσεις και ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό οπλοστάσιο καθώς βάζει πλώρη για αχαρτογράφητες περιοχές στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την πηγή μίας θανατηφόρας μόλυνσης. Το δημιούργημα της Guerrilla Games αναμένεται να είναι εκ των λεγόμενων «system sellers» και δε θα μπορούσαμε να ανυπομονούμε περισσότερο.

Elden Ring (25 Φεβρουαρίου)

Ο τίτλος-θρύλος και παράλληλα το πλέον πολυαναμενόμενο παιχνίδι του 2022 για πολύ κόσμο. Το Elden Ring φέρει την υπογραφή του θρυλικού Hidetaka Miyazaki και τη σφραγίδα ποιότητας της FromSoftware (Souls και Sekiro κανείς;). Σαν gameplay θυμίζει αρκετά τις άλλες δημιουργίες του ιαπωνικού στούντιο υιοθετώντας προσέγγιση που παραπέμπει σε action RPG με ιδιαίτερη έμφαση στις μάχες που μοιάζουν να έχουν βγει από χορογραφία. Τα δε γραφικά του είναι απλά συγκλονιστικά -δες το τρέιλερ και θα καταλάβεις. Το Elden Ring διαδραματίζεται σε έναν απίθανο κόσμο με τον ίδιο τον Miyazaki να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις επιλογές παραμετροποίησης που θα έχουν οι παίκτες.

Weird West (31 Μαρτίου)

Αν το Weird West των WolfEye Studios και Devolver Digital δε βρίσκεται στη λίστα σου, καλό θα ήταν να μπει παρ’ αυτά. Κατ’ αρχάς και μόνο το setting δε γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο: πού αλλού έχεις δει να συνδυάζονται λυκάνθρωποι, μάγισσες, καουμπόηδες και ινδιάνοι; Το παιχνίδι εκτυλίσσεται σε μία πιο σκοτεινή έκδοση της Άγριας Δύσης και διηγείται τις ιστορίες πέντε κυνηγών κεφαλών οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ό,τι μπορείς να φανταστείς (ή και όχι…) κατά τη διάρκεια των περιπετειών τους. Gameplay με σπουδαίο βάθος, ελκυστικά γραφικά και πάνω απ’ όλα πρωτοτυπία σε κάθε του πτυχή, συνθέτουν το προφίλ ενός «άχαστου» τίτλου.

Dead Space (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022)

Η σειρά Dead Space έχει γράψει τη δική της ιστορία στο gaming. Ως εκ τούτου όταν η EA ανακοίνωσε την αναβίωση του franchise, όλοι όσοι είχαν παίξει έστω και έναν τίτλο από την αρχική τριλογία survival horror των EA Redwood Shores και Visceral Games, αναθάρρησαν. Σημείωσε πάντως ότι δεν πρόκειται για καινούριο παιχνίδι αλλά για remake του αρχικού Dead Space του 2008, κάτι που σημαίνει ότι θα γνωρίσουμε ξανά από την αρχή τον Isaac Clarke καθώς εκείνος ξεκινά την αποστολή του να επιδιορθώσει το USG Ishimura. Τα όσα θα βρει εντός του σκάφους θα σου μείνουν αξέχαστα…

Starfield (11 Νοεμβρίου)

Το Starfield είναι ένας από εκείνους τους τίτλους που περιμένουμε με αγωνία, κυρίως για να διαπιστώσουμε αν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τα όσα εξωπραγματικά υποσχέθηκαν. Η Bethesda, βλέπεις, ανακοίνωσε το Starfield ως «μία ολοκαίνουρια εμπειρία νέας γενιάς που εκτυλίσσεται σε έναν νέο κόσμο στο διάστημα». Εκτός αυτού θα είναι η πρώτη πρωτότυπη παραγωγή της εταιρείας εδώ και 25 χρόνια (κατά τα οποία έχει δημιουργήσει μόνο Elder Scrolls και Fallout). Για να σε διευκολύνουμε θα χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του ίδιου του Todd Howard: «Skyrim στο διάστημα». Καλύτερα τώρα;

The Lord of the Rings: Gollum (2022)

Μπορεί να έχουν περάσει 20 και βάλε χρόνια από τότε που η πρώτη ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους, όμως το ενδιαφέρον για το έργο του J. R. R. Tolkien παραμένει αμείωτο (η σειρά του Amazon Prime Video που αναμένεται να ντεμπουτάρει φέτος έχει παίξει όσο να ‘ναι τον ρόλο της). Το The Lord of the Rings: Gollum αποτελεί πάντως τίτλο που αναπτύσσεται από τη Daedalic Entertainment και εστιάζει στο Gollum και συγκεκριμένα στις περιπέτειές του πριν από τα γεγονότα του Hobbit (και άρα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών). Οι λεπτομέρειες για το παιχνίδι ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί όμως είμαστε αισιόδοξοι.

A Plague Tale: Requiem (2022)

Το A Plague Tale: Innocence ήταν ένα συμπαθέστατο παιχνίδι από την Asobo Studio που άφησε καλές εντυπώσεις πριν από δύο-δυόμισι χρόνια, όταν και κυκλοφόρησε αρχικά. Ένας από τους λεγόμενους «ΑΑ τίτλους», απέσπασε καλές κριτικές χωρίς όμως να ξεχωρίσει περαιτέρω. Φαντάζεσαι λοιπόν την έκπληξή μας παρακολουθώντας το τρέιλερ του sequel του, A Plague Tale: Requiem το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Με τη Microsoft να έχει επενδύσει στο γαλλικό στούντιο (η Asobo άλλωστε δημιούργησε το Flight Simulator) η ποιότητα του παιχνιδιού έχει εκτοξευτεί σε σχέση με τον προκάτοχό του, δημιουργώντας προσδοκίες.

God of War: Ragnarok (2022)

Το God of War του PS4 προκάλεσε αίσθηση παρουσιάζοντάς μας έναν Kratos διαφορετικό απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει. Πιο ώριμος αλλά εξίσου αποφασιστικός, ο Kratos αποτελεί πλέον μία ιδιαίτερη πατρική φιγούρα καθώς τα βάζει με θεούς και δαίμονες από τη Σκανδιναβική μυθολογία αυτή τη φορά. Το Ragnarok θα είναι η ένατη κυκλοφορία στο πλαίσιο της σειράς και παράλληλα το άμεσο sequel του τίτλου του 2018 το οποίο εκτός των άλλων θα ολοκληρώσει τις περιπέτειες του διδύμου πατέρα και γιου στη Σκανδιναβία. Με ποιον τρόπο; Η αλήθεια είναι πως η λέξη «Ragnarok» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια…

Zelda: Breath of the Wild 2 (2022)

Το Breath of the Wild ήταν ο τίτλος που συνέβαλλε τα μέγιστα στη δυναμική είσοδο του Nintendo Switch στην αγορά. Το παιχνίδι αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει στην πλατφόρμα οπότε μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε το 2019 η ανακοίνωση του sequel του. Πέρυσι μάλιστα η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει φέτος. Τι κι αν ακόμα δε γνωρίζουμε τον επίσημο τίτλο του; Οι φίλοι της σειράς Zelda αλλά και όλοι οι κάτοχοι Nintendo Switch κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό. Να σου πούμε κάτι; Δεν τους αδικούμε.