10 χρόνια Grand Theft Auto V

7 μήνες πριν
Grand Theft Auto V 3 characters

Αυτό το μήνα συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του εμβληματικού Grand Theft Auto V για PlayStation 3 και Xbox 360, με το δημοφιλέστατο online παιχνίδι Grand Theft Auto Online να ακολουθεί λίγο αργότερα. Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η Rockstar Games ευχαρίστησε θερμά τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς, αποκαλώντας τους «ο λόγος που το GTA V γνώρισε τεράστια επιτυχία σε πολλαπλές γενιές κονσολών».

Εν όψει του εορτασμού της επετείου, η Rockstar πρόσφατα ανακοίνωσε νέο περιεχόμενο για το δημοφιλές GTA Online, όπως νέες εμφανίσεις, όπλα εμπνευσμένα από το GTA V, extra λειτουργίες, ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα για όσους ολοκληρώσουν συγκεκριμένες αποστολές.

Το GTA V είχε εντυπωσιάσει από την 1η μέρα κυκλοφορίας του, με πολλούς reviewers να επαινούν τον τεράστιο ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού και το διασκεδαστικό gameplay. Ωστόσο οι ίδιοι οι δημιουργοί είχαν αναφέρει ως τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού τη συναρπαστική αφήγηση από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. 

Από το 2023 και μετά, η Rockstar κυκλοφόρησε εκδόσεις του παιχνιδιού για τις επόμενες δύο γενιές PlayStation και Xbox, βελτιώνοντάς το σταδιακά με ανανεώσεις στον τομέα των γραφικών. Παράλληλα κυκλοφόρησε και διόρθωσε τις ατελείς remasters εκδόσεις των πρώτων 3D τίτλων της σειράς στο Grand Theft Auto: The Trilogy.

Πάντως ούτε τώρα φαίνεται η ώρα για το διάδοχο του παιχνιδιού αφού η Rockstar δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το πολυαναμενόμενο Grand Theft Auto VI, την ανάπτυξη του οποίου επιβεβαίωσε πέρυσι. Πέρα από την τεράστια διαρροή με 90 λεπτά gameplay αλλά και κώδικα, οι πληροφορίες για το επερχόμενο παιχνίδι παραμένουν ελάχιστες. Πιο πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με την ομάδα modders Cfx.re για υποστήριξη των δημοφιλών roleplay servers του παιχνιδιού.

Το GTA V συνεχίζει να σπάει ρεκόρ 10 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη διαχρονικότητα και την επιρροή του στη βιομηχανία των videogames.