12+1 videogames για να χαλαρώσεις

8 μήνες πριν
pexels interface

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται μια έξαρση των βιντεοπαιχνιδιών που αυτοχαρακτηρίζονται ως "cozy games" (στα ελληνικά θα το λέγαμε "χαλαρά παιχνίδια"), με τη ρητή πρόθεση να δημιουργούν στον gamer μια θετική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, το να είσαι άνετος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι καλός. Για τους παίκτες που αναζητούν να χαλαρώσουν μετά από μια δύσκολη μέρα, φτιάξαμε έναν κατάλογο με "χαλαρά" παιχνίδια που υποβαθμίζουν σκόπιμα την αποτυχία, τη βία, τις απαιτητικές εργασίες, τον έντονο ανταγωνισμό και άλλες παρορμήσεις.

Για να δούμε λοιπόν μαζί μια επιλογή από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους που είναι διαθέσιμα σε κονσόλες, υπολογιστές, iPhone και Android smartphone.

Το Animal Crossing: New Horizons είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης ζωής που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τον δικό σου νησιωτικό παράδεισο. Μπορείς να ψαρεύεις, να πιάνεις ζωύφια, να διακοσμείς το σπίτι σου και να αλληλεπιδράς με τους κατοίκους του νησιού. Το παιχνίδι έχει αργό και ήπιο ρυθμό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα.

Το Stardew Valley είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης γεωργίας που σου επιτρέπει να καλλιεργείτε καλλιέργειες, να εκτρέφεις ζώα και να δημιουργείς σχέσεις με τους κατοίκους της πόλης. Το παιχνίδι έχει ένα γοητευτικό pixel art στυλ και ένα χαλαρωτικό soundtrack. Μπορείς να παίξεις με τον δικό σου ρυθμό, παίρνοντας όσο χρόνο χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις τις εργασίες και να εξερευνήσεις τον κόσμο.

Το Journey είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας που σε ταξιδεύει σε ένα απέραντο ερημικό τοπίο. Παίζεις φορώντας κάτι σαν ρόμπα, γλιστρώντας και πετώντας στον αέρα καθώς εξερευνάς αρχαία ερείπια και αποκαλύπτεις τα μυστικά του κόσμου. Το παιχνίδι διαθέτει εκπληκτικά γραφικά και ένα όμορφο soundtrack, δημιουργώντας μια καθηλωτική και “διαλογιστική” εμπειρία.

Το Abzû είναι ένα παιχνίδι υποβρύχιας εξερεύνησης που σου επιτρέπει να επισκεφθείς τα βάθη του ωκεανού. Παίζεις ως δύτης, κολυμπώντας μέσα σε ζωντανούς κοραλλιογενείς υφάλους και αλληλεπιδρώντας με κοπάδια ψαριών. Το παιχνίδι διαθέτει πανέμορφα γραφικά και καταπραϋντικό soundtrack, καθιστώντας το μια χαλαρωτική και ειρηνική εμπειρία.

Το Firewatch είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας πρώτου προσώπου που διαδραματίζεται στην έρημο του Wyoming. Ο ρόλος σου είναι παρατηρητής πυρκαγιάς, επιφορτισμένος με τη φύλαξη του δάσους. Το παιχνίδι έχει όμορφα γραφικά και μια συναρπαστική ιστορία, που σε βυθίζει στον κόσμο του. Μπορείς να εξερευνήσεις με το δικό σου ρυθμό, απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα και τους ήχους της φύσης.

Το Flower είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης που σου επιτρέπει να ελέγχεις τον άνεμο καθώς καθοδηγείς τα πέταλα (όντως) μέσα σε όμορφα τοπία. Η δουλειά που έχει γίνει στα γραφικά είναι και σ’ αυτή την περίπτωση εντυπωσιακή ενώ στα ίδια επίπεδα κινείται και το soundtrack. Και εδώ μπορείς να παίξεις με τον δικό σου ρυθμό, αφιερώνοντας όσο χρόνο χρειάζεσαι για να εξερευνήσεις τον κόσμο.

Συνεχίζουμε με το A Short Hike, ένα παιχνίδι στο οποίο παίζεις ως πουλί που στόχο έχει να ανέβει ένα βουνό. Μπορείς να ξεθάψεις θησαυρούς και να συνομιλήσεις με τους ντόπιους, ενώ απολαμβάνεις τον αξιολάτρευτο σχεδιασμό των χαρακτήρων και τη φθινοπωρινή χρωματική παλέτα.

Το Hardspace: Shipbreaker είναι ένα παιχνίδι που στόχο έχεις να αποτρέψεις την έκρηξη διαστημόπλοιων, ενώ παράλληλα πληρώνεις συντριπτικά προσωπικά χρέη. Τουλάχιστον μοναδικό το σενάριο του ε; Το καουμπόικο soundtrack προσθέτει πόντους στο παιχνίδι.

Το Assassin's Creed Discovery Tours σου επιτρέπει να εξερευνήσεις την αρχαία Αίγυπτο και την Ελλάδα χωρίς μάχες ή πίεση χρόνου. Παράλληλα μπορείς να μάθεις για την ιστορία και τον πολιτισμό ενώ απολαμβάνεις τα εκπληκτικά οπτικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει επό τη λίστα το Τetris Effect. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μια εκδοχή του κλασικού παιχνιδιού παζλ με εκπληκτικό ηχητικό σχεδιασμό και οπτικά εφέ εμπνευσμένα από το διάστημα. Εξακολουθεί να είναι Tetris, αλλά είναι μια πιο ήπια και μαγευτική εμπειρία .

Cities: Skylines: ένα παιχνίδι προσομοίωσης οικοδόμησης πόλεων που σου επιτρέπει να σχεδιάσεις και να διαχειριστείς τη δική σου μητρόπολη. Μπορείς να οριοθετήσεις τη γη, να κατασκευάσεις δρόμους και να παρέχεις υπηρεσίες στους πολίτες σου. Το παιχνίδι έχει χαλαρωτικό ρυθμό και σου επιτρέπει να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου πριν ασχοληθείς με την πολιτική και τα κάνεις όλα αυτά στην πραγματικότητα.

Το Euro Truck Simulator 2 είναι ένα παιχνίδι που σου επιτρέπει να οδηγήσεις ένα φορτηγό σε όλη την Ευρώπη, παραδίδοντας φορτία σε διάφορους προορισμούς. Το παιχνίδι διαθέτει ρεαλιστικά γραφικά και χαλαρωτικό soundtrack, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό τρόπο για να χαλαρώσεις, βιώνοντας τη συγκίνηση του ανοιχτού δρόμου.

Το No Man's Sky είναι ένα παιχνίδι που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις διαδικαστικά δημιουργημένους πλανήτες σε ένα τεράστιο σύμπαν. Μπορείς να εξορύξεις πόρους, να κάνεις εμπόριο με εξωγήινες φυλές και να χτίσεις βάσεις. Το παιχνίδι έχει εντυπωσιακά γραφικά και χαλαρωτικό ρυθμό, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό τρόπο διαφυγής από την πραγματικότητα.

Happy gaming και καλή ξεκούραση!