Αποκαλύφθηκε το World of Warcraft: Dragonflight!

2 έτη πριν
World of Warcraft: Dragonflight

Υπήρξαν διαρροές αλλά η επίσημη ανακοίνωση δεν άργησε πολύ, με την Blizzard Entertainment να «τραβάει την κουρτίνα» και να αποκαλύπτει το νέο expansion για το World of Warcraft, το World of Warcraft: Dragonflight.

Στο -όπως πάντοτε, άρτιας ποιότητας- κινηματογραφικό trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση, εμφανίζονται δράκοι και η ιστορία θα εκτυλίσσεται στα περίφημα Dragon Isles, που κάποτε αποτελούσαν το κέντρο του πολιτισμού των δράκων. Με τους μεγάλους πολέμους που ακολούθησαν, οι δράκοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους αφήνοντας πίσω φύλακες, οι οποίοι θα προετοίμαζαν το έδαφος για την επιστροφή τους όταν ερχόταν η ώρα. Μαζί με τους «καλούς» δράκους, βέβαια, ξύπνησαν και μερικά τρομακτικά όντα που οι δράκοι θα αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια των παικτών, για να κυριαρχήσουν ξανά στα Dragon Isles.

Η εξερεύνηση αναφέρεται πως θα είναι μεγάλο κομμάτι του expansion, με την πρωτόγονη γη των δράκων να διαφέρει πολύ από το υπόλοιπο Azeroth. Θα παρουσιαστεί επίσης μια νέα φυλή που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες για χαρακτήρες, οι ανθρωπόμορφοι Dracthyr, που θα έχουν επίσης πρόσβαση σε μια αποκλειστική κλάση, αυτή του Evoker. Οι Evokers θα είναι μάγοι, Ranged DPS ή healers και θα ξεκινούν από το level 58 για Alliance ή Horde.

Πολύ σημαντικό επίσης, πως οι παίκτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον δικό τους δράκο τον οποίο μπορούν να καβαλούν και να πετούν πάνω από τα Dragon Isles, ενώ θα μπορούν να προσαρμόσουν την εμφάνισή του και τις δυνάμεις του.

Έρχονται επίσης αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα προόδου, τα professions και μεγάλες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον του παιχνιδιού – από το minimap έως τη δυνατότητα προσαρμογής του μενού γενικότερα. Νέο raid, νέα dungeons και αυξημένο level cap στα 70, είναι επίσης μερικές από τις προσθήκες.

Δεν ανακοινώθηκε η ακριβής ημερομηνία διάθεσης του expansion, όμως η Blizzard αναφέρει πως σύντομα θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν την πρόσβαση παικτών στην έκδοση alpha. Δεδομένου ότι η κυκλοφορία των expansions γίνεται -παραδοσιακά- ανά διετία, και το World of Warcraft: Shadowlands κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, οι πιθανότητες λένε πως το World of Warcraft: Dragonflight θα διατεθεί προς το τέλος του 2022.