«Αργία» η… ημέρα κυκλοφορίας του Elden Ring

2 έτη πριν
elden ring

Η Pocketpair, η εταιρεία ανάπτυξης πίσω από το επερχόμενο Palworld, προχώρησε σε μια πρωτότυπη κίνηση που μάλλον πολλές εταιρείες παγκοσμίως σκέφτηκαν – κι ίσως έκαναν, αλλά δεν το μάθαμε.


Όρισε την ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού “Elden Ring” ως αργία για τους εργαζόμενούς της, ώστε να απολαύσουν το παιχνίδι και να επιστρέψουν αργότερα στη δουλειά τους!

Αρχικά, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν μέσω εσωτερικού e-mail, το οποίο αργότερα διαδόθηκε και στο Twitter. Εκεί αναφερόταν πως ο CEO της εταιρείας, Takuro Mizobe, πίστευε ότι το προσωπικό θα ήταν «αδύνατο να συγκεντρωθεί στη δουλειά» εκείνη την ημέρα. Οπότε, αντί να λείπει μέρος του προσωπικού με άδεια ή να εργάζονται χωρίς να έχουν το μυαλό τους εκεί, προτίμησε να δώσει μια ημέρα άδεια σε όλους και να είναι όλοι χαρούμενοι.

Δεν είναι πρωτόγνωρο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς πέρυσι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με την κυκλοφορία του Monster Hunter Rise και την εταιρεία Mark-On Ltd, που ανακοίνωσε αργία την ημέρα κυκλοφορίας του (για το προσωπικό που δε βρισκόταν σε διευθυντικές θέσεις) καθώς ο CEO, Masaki Hiyama, είχε λάβει πολλά αιτήματα αδειών για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Πολύ παλαιότερα, την εποχή του NES της Nintendo (δεκαετία 1980), η Enix συμφώνησε να ορίσει ως ημέρα κυκλοφορίας το Σάββατο αντί της παραδοσιακής Πέμπτης, για τη σειρά Dragon Quest. Αυτό συνέβη αφότου οι αρχές παρότρυναν την εταιρεία να κάνει κάτι για την ημέρα κυκλοφορίας, αφού με το Dragon Quest III (κι όχι μόνο) πολλά παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο προκειμένου να πάρουν και να παίξουν το παιχνίδι. Όπως επιβεβαίωσε ο παραγωγός του Dragon Quest XI, Yuu Miyake, είναι η μοναδική σειρά της οποίας τα νέα παιχνίδια κυκλοφορούν Σάββατο, για τους παραπάνω λόγους.

Το Elden Ring απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και απόψεις παικτών (παρά τα λίγα προβλήματα, κυρίως σε PC), που κάνουν λόγο για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, το οποίο μάλιστα κατατάσσεται ως το 23ο καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών με βάση τις βαθμολογίες κριτικών στο Metacritic.
 

Στο δίκτυο των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και online στο germanos.gr μπορείς να βρεις όλα τα παιχνίδια του Elder Ring σε απίστευτες τιμές.