Αυτά είναι τα νέα πακέτα του PS Plus

2 έτη πριν
ps plus

Η Sony ανακοίνωσε επιτέλους τις αλλαγές που ετοίμαζε εδώ και μήνες στο PS Plus -το λεγόμενο Project Spartacus- το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και ως η απάντηση της εταιρείας στο Xbox Game Pass. Τελικά δεν πρόκειται για νέα υπηρεσία αλλά επαναπροσδιορισμό του υπάρχοντος συνδρομητικού μοντέλου PS Plus το οποίο πλέον απορροφά την υπηρεσία streaming PS Now ενώ αποκτά και τρεις κατηγορίες (tiers) με κλιμακούμενο περιεχόμενο και τιμή. Ας τις δούμε αναλυτικά:

PS Plus Essential

Πρόκειται για τη βασική, την «απλή» κατηγορία του PS Plus. Το PS Plus Essential αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της υπάρχουσας συνδρομής προσφέροντας δύο δωρεάν παιχνίδια σε μηνιαία βάση, αποκλειστικές εκπτώσεις στα μέλη του, λειτουργία cloud storage για τα saves του χρήστη και πρόσβαση στο online multiplayer.

Οι υπάρχουσες συνδρομές PS Plus θα μετατραπούν αυτόματα σε PS Plus Essential. Η τιμή του PS Plus Essential είναι στα €8,99/μήνα, €24,99/τρίμηνο και €59,99/χρόνο.

PS Plus Extra

Αυτό είναι το μεσαίο πακέτο το οποίο περιλαμβάνει ό,τι και το Essential (βλ. παραπάνω) με την προσθήκη «400 εκ των πιο διασκεδαστικών τίτλων PS4 και PS5» όπως ανέφερε επί λέξει η Sony. Σε αυτά συγκαταλέγονται blockbusters από τον κατάλογο των PlayStation Studios και third-party εταιρείες. Οι τίτλοι αυτοί είναι downloadable.

Η τιμή του PS Plus Extra είναι στα €13,99/μήνα, €39,99/τρίμηνο και €99,99/χρόνο.

PS Plus Premium

Το απόλυτο πακέτο του PS Plus είναι το Premium το οποίο έρχεται με όλο το περιεχόμενο των Essential και Extra (βλ. παραπάνω), συν έως 340 επιπλέον τίτλους από το PS3 (μέσω cloud streaming) και τα PlayStation, PS2 και PSP (μέσω streaming και download). Το Premium πακέτο ουσιαστικά ενσωματώνει την υπηρεσία PS Now όπου αυτή διατίθεται ενώ εξασφαλίζει και πρόσβαση σε δοκιμαστικές εκδόσεις παιχνιδιών (τις ονομάζει time-limited game trials).

Στις χώρες όπως η Ελλάδα, όπου δε διατίθεται η υπηρεσία cloud streaming, αντί του PS Plus Premium θα διατεθεί το PS Plus Deluxe, ένα πακέτο με όλα τα παραπάνω χωρίς τη δυνατότητα streaming (τα παιχνίδια θα είναι απλά downloadable) αλλά σε χαμηλότερη τιμή.

Η τιμή του PS Plus Premium είναι στα €16,99/μήνα, €49,99/τρίμηνο και €119,99/χρόνο.

Οι νέες συνδρομές PS Plus αναμένεται να διατεθούν μέχρι τα μέσα του έτους ενώ μέχρι τότε μπορείς να κάνεις δικό σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) το κορυφαίο PlayStation 5 είτε στη digital έκδοσή του είτε σ' αυτή που περιλαμβάνει disk drive.