Το Dead Rising αποκτά τη δική του Remastered έκδοση

2 μήνες πριν
Dead Rising Deluxe Remastered

Το Dead Rising της CAPCOM είναι το επόμενο videogame που θα λάβει μια REMASTERED εκδοχή. Το Dead Rising Deluxe Remaster αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους για τις πιο πρόσφατες πλατφόρμες, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένων των PlayStation 5 και Xbox Series X/S, ενώ δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμο και για προηγούμενες γενιές κονσολών.

Το teaser trailer δείχνει σημαντικές βελτιώσεις στα γραφικά, με τον πρωταγωνιστή Frank West και το εμβληματικό εμπορικό κέντρο Willamette Parkview Mall να εμφανίζονται ανανεωμένα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Frank φαίνεται να έχει διαφορετική φωνή σε αυτή την έκδοση. Το παιχνίδι φαίνεται να περιλαμβάνει εκτεταμένη ανακατασκευή με πλήρως ανανεωμένα assets, αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες λεπτομέρειες για το εύρος των αλλαγών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η CAPCOM αναβαθμίζει το Dead Rising. Το 2016, με αφορμή τη δεκαετή επέτειο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε μια HD έκδοση που περιελάμβανε το αρχικό Dead Rising, το Dead Rising 2 και το Dead Rising 2: Off the Record, προσφέροντας ανάλυση 1080p και 60 fps. Με δεδομένη την εξέλιξη του gaming hardware από τότε, το Deluxe Remaster θα μπορούσε να προσφέρει ανάλυση 4K ή ακόμα και υποστήριξη HDR, βελτιώνοντας περαιτέρω την οπτική εμπειρία.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια περίοδο αναμονής για τη σειρά Dead Rising. Μετά την κυκλοφορία DLC για το Dead Rising 4, η CAPCOM έκλεισε το στούντιο CAPCOM Vancouver που ήταν υπεύθυνο για το franchise. Η απόφαση για το remaster δείχνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη σειρά, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η βιομηχανία παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια.

Το Dead Rising, γνωστό για το χιουμοριστικό και camp ύφος του, έχει αποκτήσει μια αφοσιωμένη βάση θαυμαστών από την αρχική του κυκλοφορία, με την CAPCOM να βάζει στόχο να προσελκύσει τόσο παλιούς όσο και νέους παίκτες, προσφέροντας μια ανανεωμένη εμπειρία του κλασικού παιχνιδιού επιβίωσης με ζόμπι.