“Διαφημιστικός Πόλεμος” Xbox και PlayStation στο Sphere του Las Vegas

5 μήνες πριν
sphere las vegas

MICROSOFT και SONY δαπάνησαν χιλιάδες δολάρια τον περασμένο μήνα σε καμπάνιες μάρκετινγκ στο Sphere στο Λας Βέγκας. Το αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αξιοθέατο έχει τραβήξει τα φώτα των social media για εβδομάδες τώρα, από τότε που οι U2 διοργάνωσαν την πρώτη ποτέ συναυλία στο Sphere τον προηγούμενο μήνα. Την Πέμπτη το βράδυ η MICROSOFT φώτισε τη Σφαίρα με τη νέα καμπάνια μάρκετινγκ του Xbox, και μόλις μια μέρα αργότερα η SONY επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να προβάλει το Spider-Man 2.

Και οι δύο εταιρείες ίσως πλήρωσαν έως και 450.000 δολάρια για να προβληθούν οι καμπάνιες τους στο Sphere, καθώς οι τιμές για δημιουργικές θέσεις στο αξιοθέατο διέρρευσαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Η MICROSOFT συνεργάστηκε με την BCN Visuals για να δημιουργήσει την “κατάληψη” του χώρου από το Xbox την Πέμπτη το βράδυ, με μια πλήρως αναμορφική 3D διαφήμιση παρόμοια με αυτές που έχουμε δει στην Πλατεία Τάιμς στο παρελθόν, μόνο πολύ πιο εντυπωσιακή.

Το αποτέλεσμα ήταν τρισδιάστατα χειριστήρια Xbox να πετάγονται έξω από τη Σφαίρα, ως μέρος της νέας καμπάνιας μάρκετινγκ της MICROSOFT για τις γιορτές. Η MICROSOFT έχει επίσης δημιουργήσει ένα διαφημιστικό βίντεο με ηθοποιούς που προβλήθηκε την Πέμπτη στο Thursday Night Football και θα προβάλλεται παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η SONY ακολούθησε μια μέρα αργότερα με το δικό της 90 δευτερολέπτων σποτ για το Spider-Man 2, με τον Venom να πετάγεται έξω από τη Σφαίρα. Και τα δύο σποτ εμφανίστηκαν λίγο πριν ξεκινήσει το Twitchcon, το οποίο διοργανώθηκε στο Λας Βέγκας, με χιλιάδες gamers να συρρέουν στην εντυπωσιακή αυτή πόλη.

Το Sphere αποτελεί ένα αμφιθέατρο 18.600 θέσεων, και διακρίνεται για τις εντυπωσιακές δυνατότητες εικόνας και ήχου, οι οποίες περιλαμβάνουν μια εσωτερική οθόνη LED ανάλυσης 16Κ, ηχεία με τεχνολογίες διαμόρφωσης δέσμης και σύνθεσης κυματικού πεδίου και φυσικά εφέ 4D. Το εξωτερικό του χώρου διαθέτει επίσης LED οθόνες σε μια επιφάνεια  54.000 τετραγωνικών.  

Συνολικά, το Sphere έχει ύψος 112 μέτρα και διάμετρο 157 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2019, με τα εγκαίνια να έχουν αρχικά προγραμματιστεί για το 2021 όμως η κατασκευή ανεστάλη για αρκετούς μήνες το 2020, λόγω των διαταραχών στον εφοδιασμό που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19. Άνοιξε τις πύλες του στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, με το ιρλανδικό ροκ συγκρότημα U2 να ξεκινάει μια σειρά 36 παραστάσεων με την ονομασία U2:UV Achtung Baby Live at Sphere. Επίσης, εντός του χώρου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "Postcard from Earth" του σκηνοθέτη Darren Aronofsky, το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.