Διαθέσιμο και στην Ευρώπη το Google Play Games στα PC

11 μήνες πριν
Google Play Games

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη που μπορεί δυνητικά να αλλάξει το τοπίο στο PC gaming είχαμε εσχάτως, καθώς η GOOGLE αποφάσισε να λανσάρει, έστω και σε beta μορφή, το Google Play Games στα PC και στην Ευρώπη. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μία υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες την αναπαραγωγή παιχνιδιών για Android σε περιβάλλον Windows και με υποστήριξη ποντικιού/πληκτρολογίου που είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του Google Summit τον Μάρτιο. Η σχετική ανακοίνωση μάλιστα αφορά εκτός από 40 ευρωπαϊκές χώρες και τη Νέα Ζηλανδία, που έρχονται έτσι να προστεθούν στις 13 αγορές που συμμετείχαν ήδη στο πρόγραμμα (η σχετική λίστα περιελάμβανε τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ κ.α.).

Η βιβλιοθήκη του Google Play Games στα PC δεν είναι ακριβώς τεράστια αφού επί του παρόντος διαθέτει 100 τίτλους. Όπως αναφέρει η GOOGLE, νέα παιχνίδια προστίθενται σε μηνιαία βάση, οπότε ο προαναφερθείς αριθμός σύντομα θα ανέβει, όμως και πάλι υπολείπεται σημαντικά άλλων υπηρεσιών και καταστημάτων (βλ. Steam, Epic Games Store, Xbox Game Pass κλπ). Η GOOGLE πάντως κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους δημιουργούς να μεταφέρουν τα παιχνίδια τους στην υπηρεσία, λανσάροντας μέχρι και emulator για ευκολότερο debugging και προσφέροντας υποστήριξη μέσω Android Studio. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Google Play Games στα PC πάντως, είναι το γεγονός ότι η πρόοδος του χρήστη είναι ενιαία όπου κι αν παίζει τα παιχνίδια του.

Αν τα παραπάνω σου κίνησαν την περιέργεια και θες να δοκιμάσεις την πρόταση της GOOGLE, το Google Play Games στα PC χρειάζεται τετραπύρηνο επεξεργαστή, 10 GB ελεύθερου χώρου στον σκληρό (SSD), γραφικά Intel UHD Graphics 630 ή αντίστοιχα και 8 GB RAM. Σημείωσε ότι η υπηρεσία βρίσκεται ακόμα σε beta έκδοση, κάτι που σημαίνει ότι οι προαναφερθείσες ελάχιστες απαιτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν άνευ προειδοποίησης.