E3 2022 - Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση video games

2 έτη πριν

Είχαμε συνηθίσει παραδοσιακά στις αρχές του καλοκαιριού, η «καρδιά» του gaming να χτυπά για κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα στο Λος Άντζελες, στο εκθεσιακό κέντρο του οποίου λάμβανε χώρα η σπουδαιότερη έκθεση video games του κόσμου -η E3. Μιλάμε για το event που συγκέντρωνε σε ετήσια βάση δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες της βιομηχανίας και της αγοράς του gaming καθώς επίσης και δημοσιογράφους, αποτελώντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις εταιρείες να ανοίξουν τα χαρτιά τους εν όψει του πάντα γεμάτου -από πλευράς κυκλοφοριών- δεύτερου τριμήνου κάθε έτους.

Τα τελευταία έτη όμως τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για την E3. Η διοργανώτριά της, ESA, αντιμετώπιζε ξεκάθαρα προβλήματα σε ό,τι αφορούσε τον ίδιο τον χαρακτήρα του event το οποίο έμοιαζε χρόνο με τον χρόνο να έχει όλο και πιο ασαφή ρόλο, σαν να έχει χάσει τον λόγο της ύπαρξής του. Το 2020 η έκθεση ακυρώθηκε ελέω COVID-19, πέρυσι επέστρεψε μεν, σε online μορφή δε (αποτελώντας σκιά του παλιού της εαυτού) και εκεί που φέτος περιμέναμε το μεγάλο comeback, τα νέα που μας ήρθαν όσον αφορά στην E3 2022 δεν είναι καθόλου μα καθόλου θετικά. Όπως αποκάλυψε ο Will Powers της Razer, η ESA ενημέρωσε πως το φετινό event δε θα πραγματοποιηθεί καν, ούτε φυσικά, ούτε online.

Οι λόγοι που δόθηκαν στη δημοσιότητα αμέσως μετά είχαν να κάνουν με την COVID-19 (πολλοί developers παραπονέθηκαν ότι βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 έπειτα από την πρόσφατη GDC του Σαν Φρανσίσκο) όμως στην πραγματικότητα, η E3 υποφέρει εδώ και χρόνια από άλλες «παθήσεις». Οι διαρροές περιεχομένου έχουν δώσει τη θέση τους στις διαρροές συμμετεχόντων, αφού ουκ ολίγα «βαριά» ονόματα από τον χώρο του gaming, είτε έχουν περιορίσει την παρουσία τους στην έκθεση, είτε την έχουν παρακάμψει εντελώς: EA, Sony, Activision Blizzard, Nintendo, Wargaming, Disney και η λίστα συνεχίζεται…

Πολλοί περίμεναν ότι το 2022 θα ήταν η χρονιά που θα είχαμε την ουσιαστική επιστροφή της μεγάλης έκθεσης, όμως πλέον τυχόν εξελίξεις μετατίθενται για το 2023 -και αν… Μέχρι τότε τα online events και showcases των εταιρειών θα εξακολουθήσουν να κερδίζουν έδαφος, οριοθετώντας καθ’ όπως φαίνεται τη ζωή μετά την E3.