Επίσημα καλύμματα έρχονται για το Xbox Series X

8 μήνες πριν
Xbox Series X new official covers

Η Microsoft παρουσίασε επίσημα καλύμματα για το Xbox Series X, μια συλλογή από αισθητικά αξεσουάρ για τη ναυαρχίδα του Xbox. Τα καλύμματα διατίθενται σε τρία διαφορετικά σχέδια: Arctic Camo, Mineral Camo και Starfield. Τα δύo πρώτα ταιριάζουν με την ειδική έκδοση των ομώνυμων ασύρματων χειριστηρίων Xbox ενώ αυτό του Starfield είναι εμπνευσμένο από το επερχόμενο RPG επιστημονικής φαντασίας και έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει άψογα με τα νέα ακουστικά, το χειριστήριο και τις επίσημα αδειοδοτημένες εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης της Seagate.

Τα καλύμματα είναι κατασκευασμένα από υφασμάτινα φινιρίσματα υψηλής τεχνολογίας και διαθέτουν προσαρμοσμένη εφαρμογή ακριβείας. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες που γνωστοποίησε η Microsoft, ασφαλίζονται με έναν εύκολο τρόπο που περιλαμβάνει ανθεκτικό αυτοκόλλητο ενώ διαθέτουν εκτυπωμένα σχέδια σιλικόνης στο εσωτερικό για να διατηρούνται στη θέση τους. Όσο εύκολα μπορούν να εγκατασταθούν, τόσο εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν προκειμένου να μπορέσεις να αλλάξεις το κάλυμμα με κάποιο άλλο όταν το βαρεθείς.

Τα καλύμματα περιλαμβάνουν επίσης μικρά «ποδαράκια» στο κάτω μέρος για να επιτρέπουν τη σωστή ροή του αέρα μέσα στην κονσόλα. Η Microsoft σημειώνει ότι δεν μεταβάλλουν την απόδοση της κονσόλας και, όπως φαίνεται στο βίντεο ανακοίνωσης και στις εικόνες, τα καλύμματα δεν καλύπτουν τους αεραγωγούς.

Το κάλυμμα που είναι εμπνευσμένο από το Starfield εμφανίζει διάφορα εσωτερικά εξαρτήματα από διαστημικά σκάφη που περιλαμβάνονται στο επερχόμενο παιχνίδι.

Η ανακοίνωση της Microsoft έρχεται ως έκπληξη αφού ο μόνος τρόπος διαφοροποίησης που μπορούσες να έχεις σε ότι αφορά το Xbox Series X, ήταν αν προμηθευόσουν μια limited edition της κονσόλας. Τελευταία φορά που η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα προσωποποίησης μιας κονσόλας της στα γούστα κάθε κατόχου της ήταν πολλά χρόνια πριν όταν επέτρεπε την αλλαγή προσόψεων για το Xbox 360. Ο μεγάλος «αντίπαλος», το PlayStation 5, υποστηρίζει παρόμοια δυνατότητα από φέτος με τη SONY να κυκλοφορεί διαφορετικά πλευρικά καλύμματα που αλλάζουν εντελώς την εμφάνιση της κονσόλας.

Τα επίσημα καλύμματα για το Xbox Series X είναι προς το παρόν διαθέσιμα για προπαραγγελία, ξεκινώντας από τα €44,99, με την κυκλοφορία τους να τοποθετείται πριν το τέλος της χρονιάς και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου 2023.