Επιτέλους αιτήματα φιλίας από την εφαρμογή NINTENDO Switch Online

1 έτος πριν
NINTENDO Switch Online

Πλέον είναι πιο εύκολο από ποτέ να προσθέσεις κάποιον ως φίλο στο λογαριασμό σου στο NINTENDO Switch. Μόνο με το smartphone σου τώρα μπορείς να εισάγεις έναν κωδικό φίλου στην εφαρμογή Switch Online για κινητά και να στείλεις ένα αίτημα. Μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής τον περασμένο Μάρτιο κατέστησε απλό για τους κατόχους της δημοφιλούς παιχνιδοκονσόλας να αντιγράψουν τον κωδικό τους από την εφαρμογή για να τον μοιραστούν με άλλους. Τώρα όμως μπορείς πιο εύκολα να επεκτείνεις τη λίστα των φίλων σου όταν δεν τυχαίνει να έχεις πρόχειρο το Switch σου.

Η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής για smartphones σε iPhone / iPad ή Android (έκδοση 2.2 ή νεότερη) σου επιτρέπει επίσης να μοιραστείς τον κωδικό φίλου σου ως διεύθυνση URL για να κάνει κάποιος άλλος κλικ σε αυτήν ώστε να στείλει ένα αίτημα ή έναν κωδικό QR ώστε να μπορέσει να φτάσει εκεί απλά χρησιμοποιώντας την κάμερά του.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την ενημέρωση είναι ότι η εφαρμογή απαιτεί πλέον τουλάχιστον την έκδοση iOS 14 και άνω για να λειτουργήσει, κάτι που ευτυχώς δεν αποτελεί πρόβλημα αφού υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος κατάλογος συμβατών συσκευών.

Οι δύσχρηστοι κωδικοί αποτελούσαν εμπόδιο για το multiplayer του Switch από τότε που το σύστημα έκανε το ντεμπούτο του και ήταν ένα βήμα πίσω από το σύστημα NINTENDO Network ID που χρησιμοποιήθηκε για το Wii U. Η NINTENDO προσπάθησε να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε έναν λογαριασμό στο Facebook ή το Twitter για να τραβήξετε προτάσεις με βάση το ποιοι είναι οι φίλοι σας σε αυτές τις υπηρεσίες, όμως δεν είναι όλοι πρόθυμοι να συνδέσουν όλους τους λογαριασμούς τους μαζί.

Είναι δεδομένο ότι οι online προσπάθειες της NINTENDO στο χώρο της τελευταίας γενιάς των κονσολών, στερούνται αρκετών δυνατοτήτων από αυτές που βρίσκουμε στους άλλους 2 μεγάλους παίχτες της κατηγορίας, το PlayStation και το Xbox. Ίσως η εταιρεία επιθυμεί να αλλάξει την κατάσταση αυτή σταδιακά, ξεκινώντας με λύσεις σε απλά θέματα όπως το συγκεκριμένο το οποίο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα μεταξύ των χρηστών.