Εργαζόμενοι της Activision Blizzard απεργούν λόγω των… εμβολίων

2 έτη πριν
activision blizzard

Η Activision Blizzard βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο και ναι, σωστά μάντεψες, όχι για καλό σκοπό. Η εταιρεία που τον τελευταίο καιρό μας απασχολεί περισσότερο εξ αιτίας των παλινωδιών του CEO της, Bobby Kotick και της εξαγοράς της από τη Microsoft και λιγότερο λόγω των κυκλοφοριών της, κατάφερε να εξαγριώσει εκ νέου τους εργαζομένους της ανακοινώνοντας αλλαγές στην πολιτική της απέναντι στα εμβόλια της COVID-19.

Μέχρι τώρα, ο εσωτερικός κανονισμός της Activision Blizzard απαιτούσε οι υπάλληλοι που εργάζονταν σε κοινούς χώρους (π.χ. γραφεία και λοιπές εγκαταστάσεις) να είναι εμβολιασμένοι απέναντι στην COVID-19, ωστόσο με email που εστάλη πριν λίγες μέρες σε όλο το προσωπικό, ανακοινώθηκαν αλλαγές σε αυτή την πολιτική. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε πως δεν ήταν πλέον υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ξεσηκώνοντας όπως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις.

Ομάδα υπαλλήλων πραγματοποίησε απεργία την Παρασκευή 1 Απριλίου ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολούθησαν περαιτέρω κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων εργαζομένων. Αυτές είχαν ως αποτέλεσμα η ηγεσία της Activision Blizzard να αλλάξει στάση, ρίχνοντας το μπαλάκι στα ίδια τα στούντιό της, ανακοινώνοντας ότι καθένα εξ αυτών θα έχει τη δυνατότητα να καθορίσει αυτόνομα την πολιτική του. Ανάμεσα στα στούντιο που ξεκαθάρισαν ότι ο εμβολιασμός στις τάξεις των υπαλλήλων του θα παραμείνει υποχρεωτικός ήταν και η Blizzard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αιτήματα των απεργών της Activision Blizzard ήταν και η καθιέρωση της εργασίας από το σπίτι σε μόνιμη βάση ως επιλογή για τους υπαλλήλους ενώ οι περισσότεροι από εκείνους προτίμησαν να δώσουν το «παρών» ψηφιακά και όχι στο campus των εγκαταστάσεων της εταιρείας, εξ αιτίας της αύξησης των κρουσμάτων COVID στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια την ημέρα των κινητοποιήσεων -κάτι που όσο περίεργο κι αν ακούγεται με βάση τα ελληνικά δεδομένα και πρακτικές, συνέβαινε στο παρελθόν.