Έρχεται τον Νοέμβριο το Call of Duty: Warzone 2.0

1 έτος πριν

H ACTIVISION μοιράστηκε με τον Τύπο τα πλάνα της για το μέλλον του Call of Duty το οποίο όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, βρίσκεται online. Το λεγόμενο Warzone 2.0, η νέα έκδοση του online battle royale του Call of Duty, θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου σε κονσόλες και PC και σύμφωνα με την ACTIVISION θα είναι μία πλήρως ανανεωμένη εμπειρία και παράλληλα ό,τι πιο τολμηρό έχει δει ως τώρα το franchise.

Ο χάρτης του Warzone 2.0 ονόματι Al Mazrah δημιουργήθηκε στην ίδια μηχανή με εκείνον του πρώτου Warzone και θα περιλαμβάνει νέα στοιχεία όπως την εμφάνιση πολλαπλών κύκλων (σπρώχνοντας τους παίκτες προς πολλαπλές διαφορετικές κατευθύνσεις), αντιπάλους που θα χειρίζεται η AI και ένα νέο sandbox mode. Με το Warzone 2.0 όμως, η σειρά κάνει για πρώτη φορά και ένα σημαντικό άνοιγμα στις mobile πλατφόρμες. Όπως εξήγησε η εταιρεία, η mobile εκδοχή του θα κυκλοφορήσει το 2023 με το battle royale των 120 παικτών να «έχει φτιαχτεί ειδικά για mobile συσκευές» ενώ θα σχετίζεται με εκείνη για κονσόλες και PC (χωρίς να εξηγήσει πάντως πώς). Αμφότερες θα προσφέρουν αρκετά social χαρακτηριστικά ενώ θα χρησιμοποιούν και το ίδιο battle pass για μία «συνδεδεμένη εμπειρία Call of Duty».

Όσον αφορά το φετινό πρόγραμμα της σειράς, οι εξελίξεις ξεκινούν με το λανσάρισμα του Modern Warfare II στις 28 Οκτωβρίου. Αυτό θα προσφέρει μεταξύ άλλων ένα νέο mode 3-εναντίον-3 που θα λέγεται Raids και θα εστιάζει στον συγχρονισμό και την επικοινωνία μεταξύ των παικτών της κάθε ομάδας. Παράλληλα θα διαθέτει ένα third-person mode για μία πραγματικά καινούρια εμπειρία ενώ ως προς τη διαθεσιμότητά του, θα υπάρξει open beta στις 16 Σεπτεμβρίου στο PlayStation και τις 22 Σεπτεμβρίου σε Xbox και PC για όσους το προπαρήγγειλαν.

Θυμίζουμε ότι η ACTIVISION υποχρεώθηκε να πάρει γενναίες αποφάσεις έπειτα από την εμπορική αποτυχία του Vanguard και ενώ οι διαξιφισμοί SONY και MICROSOFT για το μέλλον της σειράς συνεχίζονται.