Έτσι θα ήταν η Xbox Cloud Streaming κονσόλα της MICROSOFT

2 μήνες πριν
xbox keystone patent upper view

Γνωρίζαμε μέσω φημών ότι η MICROSOFT, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την επέκταση της υπηρεσίας Game Pass, εξέταζε την ανάπτυξη μιας συσκευής αφιερωμένης στο game streaming. Το project, με την κωδική ονομασία Keystone, ανακοινώθηκε αρχικά το 2021 και είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας συσκευής που θα επέτρεπε στους συνδρομητές του Game Pass να παίζουν παιχνίδια Xbox χωρίς την ανάγκη παρουσίας κονσόλας.

Ωστόσο, το project τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω του υψηλού κόστους ανάπτυξης και παραγωγής. Αντί αυτού, η ομάδα ανάπτυξης στράφηκε στη δημιουργία μιας εφαρμογής streaming για smart TVs, αφήνοντας το Keystone να περάσει στη λήθη. Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε μια πατέντα που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι η συσκευή Keystone, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα ματιά στα σχέδια της MICROSOFT.

Η πατέντα παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες από όσες είχαν κοινοποιηθεί επίσημα από την ηγεσία του Xbox. Η μόνη προηγούμενη εικόνα που είχαμε ήταν από μια φωτογραφία-teaser που μοιράστηκε ο CEO της MICROSOFT Gaming, Phil Spencer, το 2022. Σύμφωνα με την πατέντα, η συσκευή φαίνεται να έχει τετράγωνο, συμπαγές σχήμα με ένα κυκλικό μοτίβο στην επάνω πλευρά και μια κυκλική βάση στο κάτω μέρος. Περιλαμβάνει επίσης τις αναμενόμενες θύρες για καλώδια και αυτό που φαίνεται να είναι ένα κουμπί σύζευξης για το χειριστήριο.

Η αποκάλυψη έρχεται σε μια περίοδο όπου η MICROSOFT αντιμετωπίζει προκλήσεις στον τομέα του hardware. Πολλές από τις πρόσφατες προτάσεις της εταιρείας για νέο hardware δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Ακόμη και η ανακοίνωση νέων εκδόσεων Xbox hardware στο πρόσφατο Summer Game Fest υπολειπόταν των προσδοκιών, ειδικά μετά από διαρροές που υπονοούσαν πολύ πιο φιλόδοξα σχέδια.

Η αποκάλυψη της πατέντας του Keystone προσφέρει πάντως μια ενδιαφέρουσα ματιά στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων της MICROSOFT και στις στρατηγικές της για την επέκταση του οικοσυστήματος του Xbox. Δείχνει ότι η εταιρεία εξερευνά ενεργά νέους τρόπους για να φέρει το gaming σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από την παραδοσιακή βάση των κατόχων κονσολών.

Παρόλο που το Keystone δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή, η ιδέα πίσω από αυτό - η διεύρυνση της πρόσβασης στο gaming μέσω cloud streaming - παραμένει κεντρική στη στρατηγική της MICROSOFT.