Το Fallout 4 αναβαθμίζεται με 4K ανάλυση και περισσότερα FPS σε PS5, Xbox Series X/S και PC

1 έτος πριν
Fallout 4

Η κυκλοφορία του Fallout 5 απέχει αρκετά ακόμα όμως η BETHESDA μπορεί να έχει κάτι για να μας κρατήσει σε εκρήγορση. Το VGC αναφέρει ότι η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών -και η οποία ανήκει πλέον στη MICROSOFT- αποκάλυψε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση "επόμενης γενιάς" (στην πραγματικότητα, τρέχουσας γενιάς) για PS5, Xbox Series X/S και PC το 2023. Η αναβάθμιση θα προσφέρει πολύ περισσότερα frames αλλά και ανάλυση 4K ενώ θα περιλαμβάνει νέο (αν και προς το παρόν απροσδιόριστο) περιεχόμενο του Creation Club. Εννοείται ότι όταν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη, αυτή θα διατεθεί εντελώς δωρεάν για όλες αυτές τις πλατφόρμες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η BETHESDA αναβαθμίζει τα γραφικά του Fallout 4. Μια ενημέρωση για το Xbox One X πρόσθεσε την 4K ανάλυση στον κλασσικό τίτλο του 2015, αλλά μόνο με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε το FPS Boost στις σειρές Xbox X και S για να προσφέρει gameplay 60FPS πέρυσι, αλλά προφανώς περιόρισε την ανάλυση στα 1080p. Αν και δεν είναι σαφές ποιες ακριβώς βελτιώσεις θα δεις αυτή τη φορά, δεν θα ήταν έκπληξη αν υπάρχουν λιγότεροι συμβιβασμοί.

Η στρατηγική που ακολουθεί η BETHESDA με το Fallout 4 είναι γνωστή, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Όπως και με το patch του The Witcher 3 της CD Projekt Red, πρόκειται για μια προσπάθεια να διατηρηθεί το ενδιαφέρον για ένα παλιό παιχνίδι, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την πολυαναμενόμενη συνέχειά του. Σίγουρα αυτό δεν θα ωθήσει τις πωλήσεις του τίτλου ειδικά αν είναι τόσο παλιός όπως στην προκειμένη περίπτωση, αλλά μπορεί να κρατήσει το Fallout 4 επίκαιρο στο μυαλό των παικτών (και σε κάποιο βαθμό και το Fallout 76) μέχρι να υπάρξει η νέα κυκλοφορία. Αν μη τι άλλο, είναι ένας άλλος τρόπος για να γιορτάσουμε την 25η επέτειο της σειράς.