Φήμη: Δε θα δούμε νέο βασικό “Call of Duty” για το 2023

2 έτη πριν
call of duty 2023

Μετά από σχεδόν μια εικοσαετία, το Call of Duty φαίνεται να αλλάζει πλάνο κυκλοφοριών, καθώς φήμες υποστηρίζουν πως δε θα δούμε νέο βασικό παιχνίδι στη σειρά εντός του 2023.

Από το 2005 έως και το 2021, σε ετήσια βάση λαμβάναμε ένα νέο Call of Duty, με την Activision να έχει πλέον τρία στούντιο να εργάζονται στη σειρά. Έκαστο είχε σκάρτα δύο χρόνια για να δουλέψει επάνω στον επόμενο τίτλο αφού οι κυκλοφορίες έρχονταν από τις Infinity Ward, Treyarch και Sledgehammer Games σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, ειδικά μετά τα πρώτα χρόνια, κάθε στούντιο είχε καθήκον να αναπτύσσει επιπλέον περιεχόμενο για να υποστηρίζει το παιχνίδι έως ότου κυκλοφορήσει ο επόμενος τίτλος, αν όχι και μετά την κυκλοφορία του.
Φαίνεται πως αυτό θα αλλάξει για το έτος 2023, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, αφού το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς (Call of Duty: Vanguard) αναφέρεται πως δεν έπιασε τους στόχους πωλήσεων που ανέμενε η εταιρεία.

Από τη μία, η επιτυχία του free-to-play Call of Duty: Warzone ίσως «τραβάει» περισσότερους παίκτες μακριά από τους βασικούς τίτλους από ότι θα περίμενε η εταιρεία. Από την άλλη, η κυκλοφορία σε ετήσια βάση, σε κόστος καινούριου παιχνιδιού μαζί με πρόσθετο περιεχόμενο επί πληρωμή, ίσως αποδείχτηκε πολύ κοστοβόρο για παίκτες και οι κυκλοφορίες να ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Με αυτά κατά νου, ανώνυμες πηγές κοντά στα νέα projects αναφέρουν πως θα δούμε ένα νέο τίτλο για το 2022, το οποίο θα λάβει μακροχρόνια υποστήριξη μέσω πρόσθετου περιεχομένου. Πιθανότατα, πρόκειται για το Call of Duty Modern Warfare 2, τη συνέχεια του επιτυχημένου reboot που λάβαμε το 2019.

Οι πηγές αναφέρουν επίσης ότι το 2023 θα δούμε μεν έναν τίτλο Call of Duty, αλλά δε θα είναι “premium”, δηλαδή να ανήκει στη βασική σειρά και να διατίθεται επί πληρωμή. Θα είναι ένας ακόμη free-to-play τίτλος που επίσης θα λάβει μακροχρόνια υποστήριξη, δίνοντας χρόνο στα στούντιο ανάπτυξης να εργαστούν με περισσότερη ελευθερία και λιγότερη πίεση στον επόμενο βασικό τίτλο της σειράς.