Το Final Fantasy XIV έρχεται επιτέλους στο Xbox

8 μήνες πριν
Final Fantasy XIV Xbox

Το πολυβραβευμένο MMORPG Final Fantasy XIV έρχεται επιτέλους στο Xbox.

Κατά τη διάρκεια του Final Fantasy XIV Fan Fest keynote, ο CEO της Microsoft Gaming Phil Spencer εμφανίστηκε να ανακοινώσει την είδηση μαζί με τον διευθυντή του παιχνιδιού Naoki Yoshida. «Θέλουμε να φέρουμε κοντά την κοινότητα του Xbox και τους πολεμιστές του φωτός σας, με τρόπο που να είναι ασφαλής, σίγουρος, ελκυστικός και, πάνω απ' όλα, διασκεδαστικός». δήλωσε ο Spencer.

Από την κυκλοφορία του παιχνιδιού το 2013, το MMORPG ήταν διαθέσιμο μόνο σε PC και PlayStation. Σύμφωνα με τον Yoshida, ένα από τα μεγαλύτερα αιτήματα των οπαδών ήταν να μεταφερθεί το παιχνίδι στην πλατφόρμα Xbox.

Ως αποτέλεσμα, το Final Fantasy XIV θα έρθει στις σειρές S/X και θα διαθέτει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και ανάλυση 4K για τη σειρά X. Ευτυχώς, οι οπαδοί του Xbox δεν θα χρειαστεί να περιμένουν την τελευταία επέκταση του παιχνιδιού για να παίξουν. Σύμφωνα με τον Yoshida, η έκδοση για το Xbox θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2024 με μια ανοιχτή beta που θα λάβει χώρα κάποια στιγμή γύρω από την κυκλοφορία του patch 6.5. Η πρόοδος από την ανοιχτή beta θα μεταφερθεί στην τελική έκδοση, οπότε ο Yoshida ενθάρρυνε τους παίκτες του Xbox να εγγραφούν στη beta.