Gamescom 2024: ο συνολικός απολογισμός, εντυπώσεις και εμπειρίες

3 εβδομάδες πριν
unboxholics at gamescom 2024

Η Gamescom 2024 αποτελεί παρελθόν, με τον ΓΕΡΜΑΝΟ και τους Unboxholics να καλύπτουν όλες τις προηγούμενες ημέρες με αναλυτικά άρθρα και βίντεο, τις σημαντικότερες ανακοινώσεις. 

Ένα απολογιστικό βίντεο σε συνδυασμό από πλάνα των εκθεσιακών χώρων της φετινής Gamescom κρίνεται αναγκαίο, με την ομάδα των UH να αναλύει τα σημαντικότερα κομμάτια της μεγαλύτερης έκθεσης gaming πέρα από τα παιχνίδια που ξεχώρισε. Χωρίς τη μεγάλη ανακοίνωση, το Opening Night Live (ONL) είχε σίγουρα τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από κάθε άλλη φορά, χωρίς όμως την τεράστια ανακοίνωση, κάτι που ίσχυε άλλες φορές.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Gamescom 2024 δεν αποτέλεσε μια “ζωντανή” έκθεση, με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου και πολύ καλή οργάνωση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρουν οι UH για ιδιαίτερη προσοχή των οργανωτών στα άτομα με προβλήματα κίνησης, τα οποία δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να έχουν πρόσβαση σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών.

Συνολικά είχαμε πρόσβαση σε πάνω από 30 παιχνίδια, μέσα από επιβλητικά halls αλλά και άλλα μέρη της έκθεσης που είχαν το δικό τους ενδιαφέρον όπως η indie area στην οποία είδαμε ανεξάρτητους τίτλους αλλά και ο χώρος του merchandise για τον οποίο μιλήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Τα τρελά happenings βρίσκονται παντού στην έκθεση ενώ σε ότι αφορά το «ζουμί» της έκθεσης, τα βιντεοπαιχνίδια, πέρα από το νέο Assassins Creed Shadows, το Indiana Jones: The Great Circle και το νέο EA Sports FC 25, η ομάδα αναφέρει και το The Eternal Life of Goldman, ένα εντυπωσιακό 2D platform game που θέλει να φέρει νέα πνοή στην πάλε ποτέ κορυφαία κατηγορία. Αντίστοιχα, το Reanimal βάζει ψηλά τον πήχη στη horror κατηγορία, αποτελώντας ένα multiplayer παιχνίδι τρόμου και περιπέτειας από τους αρχικούς δημιουργούς των Little Nightmares και Little Nightmares II. Οι gamers αναλαμβάνουν τους ρόλους ενός αδερφού και μιας αδερφής που αντιμετωπίζουν τρομακτικές προκλήσεις στην προσπάθειά τους να σώσουν τους χαμένους φίλους τους.

Συγκεκριμένα στο YouTube κανάλι του ΓΕΡΜΑΝΟΥ μπορείς να δεις game reviews για τα:

  • Assassin’s Creed Shadows
  • Star Wars Outlaws
  • Civilization 7
  • EA Sports FC 25
  • Indiana Jones and the Great Circle
  • Kingdom Come Deliverance 2
  • Monster Hunter Wilds
  • Stalker 2

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το διάστημα 20-25 Αυγούστου του 2025, και για την Gamescom 2025!