Για Φεβρουάριο του ’24 πάει το Homeworld 3

11 μήνες πριν
Homeworld 3

Άσχημα νέα για τους φίλους της σειράς Homeworld, της sci-fi σειράς real-time strategy, που περίμεναν με ανυπομονησία το τρίτο της παιχνίδι φέτος. Όπως ανακοινώθηκε από τη BLACKBIRD INTERACTIVE, το στούντιο που έχει επωμισθεί την ανάπτυξη του Homeworld 3, το παιχνίδι χρειάζεται κι άλλη δουλειά με αποτέλεσμα το λανσάρισμά του να πρέπει να μετατεθεί για τον Φεβρουάριο του 2024.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία εμπειρία αντάξια των στάνταρ που έθεσαν οι προκάτοχοι του Homeworld 3 και της κληρονομιάς που έχει αφήσει η σειρά», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της BLACKBIRD INTERACTIVE και συνεχίζει. «Το Homeworld 3 εξελίσσεται σε αυτό ακριβώς αλλά για να υλοποιήσουμε πλήρως το όραμά μας, χρειαζόμαστε πρόσθετο χρόνο, προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε το παιχνίδι. Εκτιμούμε το πάθος και την αφοσίωσή σας σε αυτό και εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να έχετε το Homeworld 3 στα χέρια σας το ταχύτερο δυνατό».

Η δημιουργία του Homeworld 3, sequel του άκρως επιτυχημένου Homeworld 2, ξεκίνησε πριν από περίπου έξι χρόνια, το 2017. Ο τίτλος δε, ανακοινώθηκε λίγο μετά την κυκλοφορία των Homeworld Remastered Collection και Homeworld: Deserts of Kharak (prequel του πρώτου Homeworld) και μάλιστα, η BLACKBIRD INTERACTIVE επέτρεψε στο κοινό να στηρίξει την ανάπτυξή του (έως και να επενδύσει σε αυτή, πριν η εξαγορά της GEARBOX από την EMBRACER GROUP βάλει φρένο στα σχετικά πλάνα) μέσω της πλατφόρμας Fig -παρ’ ό,τι είχε ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τη GEARBOX.

Στο team των 40-50 ατόμων που εργάζεται πάνω στο παιχνίδι συναντάμε αρκετούς βετεράνους της RELIC, του στούντιο δηλαδή που συνέλαβε την ιδέα της σειράς και ανέπτυξε τα δύο πρώτα της παιχνίδια, όπως π.χ. τον Rob Cunningham (σχεδιασμός) και τον Paul Ruskay (soundtrack). Θυμίζουμε ότι το Homeworld 3 επρόκειτο αρχικά να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022, με τη BLACKBIRD να μεταθέτει το λανσάρισμά του στις 10 Ιουνίου για φέτος, μέχρι φυσικά την ανακοίνωση περί 2024.