Horizon Forbidden West : Από τους καλύτερους τίτλους του PS5

2 έτη πριν
Horizon Forbidden West

Το Horizon Forbidden West βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στα ράφια των καταστημάτων, φυσικά και ψηφιακά, αποτελώντας παράλληλα έναν εκ των βασικών υποψηφίων για το βραβείο του παιχνιδιού της χρονιάς. Τι κι αν βρισκόμαστε ακόμα στον Μάρτιο; H Guerrilla Games έκανε εκπληκτική δουλειά ξεπερνώντας και τον ίδιο της τον εαυτό, «σερβίροντάς» μας μία μοναδική περιπέτεια σε έναν ανεπανάληπτο κόσμο. Έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών 88% στο Metacritic, το Horizon Forbidden West είναι ένας από τους καλύτερους τίτλους για PS5 για φέτος και σου εξηγούμε τους λόγους.

Ατμοσφαιρικός κόσμος

Το πρώτο πράγμα για το οποίο ξεχωρίζει το Horizon Forbidden West είναι ο κόσμος του. Μοναδικής ομορφιάς, με εκπληκτικά τοπία, μαγικά γραφικά (ιδίως αν επιλέξεις την έκδοση για PS5) και απίθανα πανοράματα, θα σε «παγιδέψει» σε χρόνο μηδέν.

Gameplay με βάθος

Το sequel του Zero Dawn διαθέτει ένα ανανεωμένο σύστημα βελτιώσεων που θα σου δώσει τη δυνατότητα να διαμορφώσεις την Alloy όπως προτιμάς, ανάλογα πάντα με το στυλ παιχνιδιού που σου ταιριάζει. Όσο πιο βαθιά προχωράς στο παιχνίδι, το ρεπερτόριό σου θα εμπλουτίζεται με νέες κινήσεις.

Σπουδαία ποικιλία εχθρών

Αυτό που μας έκανε εντύπωση στο πρώτο Horizon ήταν οι μηχανικοί δεινόσαυροι, ένας συνδυασμός που έκλεψε τις εντυπώσεις. Τα ιδιαίτερα αυτά τέρατα επιστρέφουν, μόνο που αυτή τη φορά είναι ακόμα περισσότερα, πιο πολύπλοκα και επιβλητικά.

Καλογραμμένο στόρι

Το Horizon Forbidden West όμως δε θα είχε να σου «πει» τίποτα αν δεν είχε από πίσω ένα δυνατό σενάριο να το στηρίζει και ευτυχώς ως προς αυτό, στη Guerrilla έκαναν άψογη δουλειά. Η πλοκή του τίτλου θα σε κρατήσει σε εγρήγορση από τα πρώτα, αναγνωριστικά σου βήματα στην… Απαγορευμένη Δύση, μέχρι το φινάλε.

«Τίμιο» σε διάρκεια

Μη νομίζεις ότι θα ξεμπερδέψεις με το παιχνίδι έτσι απλά. Αν εστιάσεις στο βασικό στόρι, υπολόγισε ότι θα χρειαστείς γύρω στις 30 ώρες. Αν μάλιστα αποφασίσεις να… ξετινάξεις το Horizon Forbidden West, τότε μιλάμε για 80 και πλέον ώρες παιχνιδιού!

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του PlayStation 5, μη χάσετε το πρώτο Gameplay του 2022 στο YouTube κανάλι του ΓΕΡΜΑΝΟΥ, παρέα με τον 2J.