Γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαθέτει το Grand Theft Auto VI

1 έτος πριν
grand theft auto vi

Χωρίς αμφιβολία, το επόμενο Grand Theft Auto αποτελεί ένα από τα πολυαναμενόμενα παιχνίδια όλων των εποχών στο χώρο, χωρίς αυτό να έχει ανακοινωθεί καν.

Ο Jason Schreier του Bloomberg, γνωστός για τα μεγάλα λαβράκια που βγάζει από το χώρο του gaming τα τελευταία χρόνια, αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι η επόμενη προσθήκη στο franchise θα έχει ως αρχηγό μια Λατίνα, η οποία θα είναι μέλος μιας ομάδας ληστών τραπεζών εμπνευσμένης από την Μπόνι και τον Κλάιντ.

Παρόλο που ο χαρακτήρας αυτός δεν θα αποτελεί την πρώτη φορά που θα έχουμε γυναίκα να πρωταγωνιστεί στην ιστορία του GTA, -κάτι που είδαμε ξανά στο GTA V- εντούτοις θα είναι η πρώτη φορά που ένας πρωταγωνιστικός γυναικείος χαρακτήρας θα έχει πραγματική προσωπικότητα.

Το νέο παιχνίδι θα διαδραματίζεται προφανώς σε μια φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι, με περισσότερες εσωτερικές τοποθεσίες από κάθε προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Περισσότερες πόλεις λέγεται ότι θα ακολουθήσουν με ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν μετά το λανσάρισμα του παιχνιδιού προκειμένου να μειωθεί η ανάγκη για υπερωρίες των εργαζομένων στο στούντιο ROCKSTAR, ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η CD Projekt Red κατά την ανάπτυξη του Cyberpunk 2077.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν είναι η μόνη που θα αλλάξει κατά την ανάπτυξη του παιχνιδιού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Λόγω του μεταβαλλόμενου κοινωνικού και πολιτικού σκηνικού, το σενάριο για το νέο GTA φέρεται να μην έχει αναφορές σε μειονοτικές ομάδες με αρνητικό τρόπο, κάτι που έρχεται ως συνέχεια της αφαίρεσης ακατάλληλων αστείων στις επανακυκλοφορίες του GTA V για την τρέχουσα γενιά συστημάτων

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι πολλές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρική κουλτούρα έχουν οδηγήσει σε υψηλό ηθικό εσωτερικά, από κάθε άλλη φορά, αφήνοντας πίσω τις διαμάχες του 2018 σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ανάπτυξη του GTA VI διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο, εν μέρει λόγω της εύρεσης του τόνου του παιχνιδιού, αναφέροντας τη δυσκολία της προσπάθειας να παρωδήσει κανείς το εύρος του σημερινού κόσμου.

Η ίδια η ROCKSTAR δήλωσε πρόσφατα ότι οι εργασίες για το GTA VI επιταχύνονται - εις βάρος του Red Dead Online. Το Bloomberg μάλιστα προχώρησε σε αρκετές ερωτήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του GTA VI με αρκετούς να εκφράζουν την άποψη ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα σε δύο χρόνια, και κάποιους άλλους όμως να μην είναι τόσο σίγουροι.