Google Play Games: Παίξε τα Android Video Games σου σε PC

2 έτη πριν
Google Play Games

Σπουδαία κίνηση από τη Google στην προσπάθειά της να διαθέσει τα video games του Android σε ακόμα περισσότερους χρήστες -και πλατφόρμες. Η εταιρεία λάνσαρε στο Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και τη Νότιο Κορέα μία πρώτη beta της υπηρεσίας Google Play Games στα PC, μέσω της οποίας οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε περιβάλλον Windows τίτλους όπως τα Three Kingdoms Tactics, Summoners War και Mobile Legends.

Σύμφωνα με τα όσα έχει υποσχεθεί η εταιρεία, οι χρήστες θα είναι σε θέση να παίζουν τα αγαπημένα τους video games από ένα μεγάλο εύρος συσκευών (smartphones, tablets, Chromebooks και πλέον Windows PC), συνεχίζοντας το παιχνίδι τους απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα πως το Google Play Games υποστηρίζει και Play Points, πόντους δηλαδή που οι παίκτες κερδίζουν ενώ απολαμβάνουν τίτλους Android σε PC.

Για τη συμμετοχή τους στη δοκιμαστική περίοδο, οι ενδιαφερόμενοι από τις προαναφερθείσες τρεις χώρες οφείλουν πρωτίστως να εγγραφούν στη beta και εν συνεχεία να κατεβάσουν το app του Google Play Games. Το τελευταίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για περιβάλλον Windows με τη Google μάλιστα να προσφέρει υποστήριξη στους δημιουργούς παιχνιδιών για καλύτερα αποτελέσματα. Δεν προσφέρεται δυνατότητα streaming -τουλάχιστον επί του παρόντος- με τη γκάμα των προσφερόμενων λειτουργιών/υπηρεσιών πάντως να αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον.

«Οι παίκτες μπορούν να αναζητήσουν, να κατεβάσουν και να παίξουν τα αγαπημένα τους mobile games στους υπολογιστές τους, εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα που προσφέρουν οι μεγάλες οθόνες, τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια», ανέφερε o Arjun Dayal, group product manager του Google Play Games. «Η πρόοδος του παίκτη πλέον δε χάνεται ακόμα κι αν εκείνος αλλάξει συσκευή. Τα πάντα γίνονται μέσω του προφίλ του στο Google Play Games».

Θυμίζουμε ότι μερικούς μήνες πριν, η Microsoft ξεκίνησε τις δοκιμές εφαρμογών Android σε υπολογιστές που έτρεχαν Windows, έχοντας συνεργαστεί με την Amazon. Το αν και το πότε θα υπάρξουν ανακοινώσεις που να αφορούν το Google Play θα το δούμε εν καιρώ.