Το High On Life σπάει το ρεκόρ ως το μεγαλύτερο λανσάρισμα του 2022 για το Xbox Game Pass

1 έτος πριν
High On Life

Το περίεργο παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας, High On Life, της Squanch Games δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Game Pass αυτή τη στιγμή, αλλά και η μεγαλύτερη κυκλοφορία στη συνδρομητική υπηρεσία για το 2022. Ακόμα αποτελεί και τη μεγαλύτερη κυκλοφορία τρίτου εκδότη στην ιστορία του Game Pass, σύμφωνα με τη Microsoft. Και τα ρεκόρ δεν σταματάνε εδώ αφού το High On Life είναι επιπλέον η «μεγαλύτερη κυκλοφορία single-player παιχνιδιού στο Game Pass που έγινε ποτέ», με βάση «τον αριθμό των ωρών που παίχτηκαν τις πρώτες πέντε ημέρες της κυκλοφορίας», αναφέρει η Microsoft.

Τις τελευταίες ημέρες, η νέα κυκλοφορία της Squanch Games για Xbox και Windows PC ήταν το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Game Pass, ξεπερνώντας άλλους τίτλους της υπηρεσίας, όπως τα Lego Star Wars: The Skywalker Saga, Minecraft, FIFA 22, Forza Horizon 5, Rainbow Six Siege και Halo Infinite σε κονσόλα και PC. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα για ένα παιχνίδι που εκδόθηκε ανεξάρτητα μέσω του προγράμματος ID@Xbox της Microsoft, αλλά υπάρχουν μερικοί λόγοι που βοηθούν να εξηγηθεί γιατί το High On Life κατάφερε να σημειώσει τόσα πολλά ρεκόρ.

Πρώτον, το High On Life δεν είναι διαθέσιμο σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες αφού δεν υπάρχει έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch ή το PlayStation. Το High On Life κυκλοφόρησε επίσης κατά τη διάρκεια του τυπικά πιο «χαλαρού» μήνα στο gaming, το Δεκέμβριο, όπου οι κυκλοφορίες νέων παιχνιδιών είναι ελάχιστες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε πολλά να ανταγωνιστεί.

Το σίγουρο είναι ότι το Game Pass δεν είδε πολλές κυκλοφορίες παιχνιδιών ΑΑΑ το 2022. Οι καθυστερήσεις του Redfall της Arkane και του Starfield της Bethesda για το 2023 σήμαινε ότι η σύνθεση της Microsoft για φέτος ήταν ισχνή σε σύγκριση με την επόμενη χρονιά, όταν παιχνίδια όπως το Forza Motorsport, το Minecraft Legends και το STALKER 2 θα ενταχθούν επίσης στο Game Pass. Ένας πρωτότυπος τίτλος όπως το High On Life, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι δημιουργοί του Rick and Morty- έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει και να κάνει ρεκόρ σε μια τέτοια κατάσταση.

Βοηθάει επιπλέον το γεγονός ότι το High On Life είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι από μόνο του, με όμορφα γραφικά και δράση fps, αντλώντας κάποια έμπνευση από τα παιχνίδια Metroid Prime. Το αν το χιούμορ του ταιριάζει με το δικό σου είναι μια άλλη ιστορία. Εμείς πάντως είχαμε πάρει μια γεύση του με το review των Unboxholics στη Gamescom 2022.