Η gamescom επιστρέφει με φυσικό event και είμαστε χαρούμενοι!

1 έτος πριν
gamescom

Η «καρδιά» του gaming κάθε καλοκαίρι χτυπά στην Κολωνία της Γερμανίας. Εκεί στις όχθες του Ρήνου, η gamescom τραβά σταθερά το ενδιαφέρον Τύπου και κοινού αποτελώντας διαχρονικά το ευρωπαϊκό «alter ego» της άλλοτε κραταιής E3. Με την αμερικάνικη έκθεση εκτός κάδρου όμως, η gamescom αποτελεί το πρώτο μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού στη δύση της μετά-COVID εποχής και συγκεκριμένα την πρώτη μεγάλη έκθεση που λαμβάνει χώρα σε φυσικό χώρο αφήνοντας πίσω τα digital events.

Αναπολούμε το 2018 και το 2019 όταν είχαμε ταξιδέψει μαζί με τους Unboxholics για τις ανάγκες της έκθεσης τότε, καλύπτωντάς την ολοκληρωτικά μέσα από καθημερινά βίντεο με previews, reviews, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις.

Όσο για το τι περιμένουμε να δούμε από πλευράς τίτλων και ανακοινώσεων σε λίγες μέρες; Δεν είναι μόνο το ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες του χώρου θα δώσουν το «παρών» αλλά και η gamescom Opening Night, το εναρκτήριο event που παρουσιάζει ο Geoff Keighley και που υπόσχεται πλήθος παρουσιάσεων. Ξέρουμε ήδη ότι θα έχουμε την πρεμιέρα του Sonic Frontiers και την ανακοίνωση του νέου τίτλου της Unknown Wars. H Microsoft έχει επιβεβαιώσει τα Age of Empires 4, Pentiment και Grounded, αν και ελπίζουμε σε παρουσία των Forza, Redfall και Starfield. Η Ubisoft περιμένουμε να μας μιλήσει περί Assassin’s Creed και Skull and Bones, ενώ τις δικές τους ανακοινώσεις ετοιμάζουν οι 505 Games, Warner Bros., 2K Games, Koch Media, Bandai Namco και SEGA με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχουσών εταιρειών να ξεπερνά τις 500.

Η φετινή gamescom θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου στο Messe της Κολωνίας και προβλέπεται να έχει αναβαθμισμένο χαρακτήρα σε σχέση με εκείνες του παρελθόντος (βλ. 2019 και παλαιότερα) και θα σου εξηγήσουμε το γιατί. Όπως προαναφέραμε και θα γνωρίζεις άλλωστε, η E3 φέτος δε διοργανώθηκε. Οι εταιρείες προσπάθησαν μεμονωμένα να καλύψουν κάπως το κενό την ίδια περίοδο μέσες-άκρες, όμως κακά τα ψέματα, η βιομηχανία και η αγορά έδειξαν πως είχαν ανάγκη ένα event που θα έφερνε όλα τα «στρατόπεδα» κοντά, δίνοντας στο gaming την ευκαιρία να λάμψει στο σύνολό του.

Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει η gamescom με τα επιβλητικά της booths, τα ατμοσφαιρικά της mini events, τα τουρνουά και τις ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και hands-on.

Stay tuned!