Η MICROSOFT χρησιμοποιεί παλιά CD και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά για να φτιάξει το νέο Xbox χειριστήριο

1 έτος πριν
Controller Xbox Remix Special Edition

Η MICROSOFT ανακοίνωσε μια νέα βιώσιμη έκδοση του Xbox χειριστηρίου. Το ασύρματο χειριστήριο με την ονομασία Xbox Remix Special Edition, το οποίο καταφθάνει στο πλαίσιο της προώθησης της Ημέρας της Γης, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά από διάφορα προϊόντα μεταξύ των οποίων και τα κλασσικά CD/CD-ROM για να δώσει σε κάθε αξεσουάρ μια μοναδική εμφάνιση. Αν και δεν προσφέρει καμία ειδική λειτουργικότητα, επιτρέπει στους gamers να επιλέξουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατό.

Το ένα τρίτο κάθε gamepad κατασκευάζεται από ανακυκλωμένες ρητίνες και ανακυκλωμένα υλικά μετά την κατανάλωση. Η MICROSOFT αναφέρει ότι οι ρητίνες προέρχονται από υλικά όπως "καλύμματα προβολέων αυτοκινήτων, πλαστικές κανάτες νερού και CD". Εν τω μεταξύ, τα ανακυκλωμένα υλικά προέρχονται από τα περισσευούμενα μέρη του χειριστηρίου Xbox One που ανακυκλώνονται σε νέο hardware, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το τελικό αποτέλεσμα διατηρεί την ανθεκτικότητα και την απόδοση που θα περίμενες.

Η MICROSOFT περιγράφει τον συνδυασμό ανακυκλωμένων ρητινών με regrind ως τη δημιουργία "προσαρμοσμένων, γήινων χρωμάτων με λεπτές παραλλαγές, στροβιλισμό, σημάνσεις και υφή - δίνοντας σε κάθε χειριστήριο Remix Special Edition τη δική του εμφάνιση και αίσθηση". Δυστυχώς, οι εικόνες μάρκετινγκ της εταιρείας δεν φαίνεται να αποκαλύπτουν πολλά από αυτά, αλλά μπορείς να περιμένεις ότι το καθένα θα μοιάζει τουλάχιστον ελαφρώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Διαθέτει επίσης "ένα μοτίβο υφής" στα triggers, τις σκανδάλες και τις πλευρικές περιοχές λαβής, το οποίο η MICROSOFT περιγράφει ως "νεύμα στο δυναμικό τοπίο της Γης". Τέλος, οι πράσινες αποχρώσεις στην μπροστινή θήκη του, το D-pad και το κουμπί Xbox είναι εμπνευσμένες από τον λειχήνα, έναν σύνθετο οργανισμό που συναντάται στο βορειοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού.

Δεν θα είχε νόημα να αγοράσεις ένα περιβαλλοντικά συμβατό χειριστήριο μόνο και μόνο για να το γεμίσεις με μπαταρίες AA μιας χρήσης που καταλήγουν στις χωματερές. Έτσι, η MICROSOFT συνοδεύει κάθε gamepad ειδικής έκδοσης με ένα Xbox Rechargeable Battery Pack. Το αξεσουάρ διατίθεται ξεχωριστά και κοστίζει 25 δολάρια.

Περαιτέρω, η MICROSOFT μας επισημαίνει τις προσπάθειες βιωσιμότητας του Xbox - συμπεριλαμβανομένων των στόχων της να είναι αρνητική ως προς τις εκπομπές άνθρακα, θετική ως προς το νερό και μηδενική ως προς τα απόβλητα έως το 2030 και να βελτιώσει τη λειτουργία αναστολής λειτουργίας Energy Saver των κονσολών της, μια λειτουργία που παρουσίασε πρόσφατα.

Το χειριστήριο Xbox Remix Special Edition κοστίζει 85 δολάρια, την ίδια τιμή που θα πλήρωνες για ένα τυπικό ασύρματο gamepad Xbox αξίας 60 δολαρίων με επαναφορτιζόμενη μπαταρία.