Η Microsoft θα κλείσει το AltspaceVR στις 10 Μαρτίου

1 έτος πριν
AltspaceVR

Η Microsoft περιορίζει τις φιλοδοξίες της για το metaverse. Σε μια ανάρτηση στο blog που εντοπίστηκε από το VentureBeat, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει στις 10 Μαρτίου την AltspaceVR, την κοινωνική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που απέκτησε η εταιρεία το 2017. Η Microsoft απέδωσε την απόφαση στην επιθυμία της να επικεντρωθεί στο Mesh, την πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας που ανακοίνωσε η εταιρεία το 2021 και η οποία όπως γνωρίζουμε ότι αργότερα δήλωσε ότι θα έρθει στο Teams.

«Ανυπομονούμε για όσα πρόκειται να έρθουν, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος του Microsoft Mesh, μιας νέας πλατφόρμας για σύνδεση και συνεργασία, ξεκινώντας από την ενεργοποίηση των χώρων εργασίας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Microsoft. «Βραχυπρόθεσμα, εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για την εικονική πραγματικότητα στις εμπειρίες στο χώρο εργασίας, μαθαίνοντας από και μαζί με τους πρώτους πελάτες και συνεργάτες μας, διασφαλίζοντας ότι θα παρέχουμε ένα θεμέλιο που θα επιτρέπει την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και τη συμμόρφωση. Με την πάροδο του χρόνου, ελπίζουμε να επεκταθούμε και στις εμπειρίες των καταναλωτών».

Η είδηση της διακοπής λειτουργίας έρχεται μετά την επιβεβαίωση της Microsoft ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει ολόκληρη την ομάδα AltspaceVR στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία μείωσε επίσης το προσωπικό της ομάδας HoloLens. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το τμήμα είδε την αποχώρηση του πρώην επικεφαλής Alex Kipman, ο οποίος αποχώρησε από τη Microsoft τον Ιούνιο εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά, και την παύση μιας συμφωνίας αγοράς με τον αμερικανικό στρατό. Το 2022, η Microsoft φέρεται επίσης να εγκατέλειψε τα σχέδια που είχε για μια νέα συσκευή HoloLens.