Η Naughty Dog ανακοίνωσε την ακύρωση κυκλοφορίας του The Last of Us Online

4 μήνες πριν
The Last of Us Online

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η Naughty Dog, το διάσημο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, αποφάσισε να ακυρώσει την online έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού, The Last of Us. Η είδηση αυτή κοινοποιήθηκε μέσω μιας ενημέρωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την multiplayer πτυχή του παιχνιδιού δούλευε πάνω σε αυτό το project από την εποχή ανάπτυξης του The Last of Us Part II. Σύμφωνα με την εταιρεία «Ήταν αφοσιωμένοι στη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας που πίστευαν ότι είχε τεράστιες δυνατότητες. Καθώς συνέχιζαν να βελτιώνουν την ιδέα τους για το The Last of Us Online, το όραμά τους άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και το gameplay γινόταν πιο απολαυστικό. Η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη με την κατεύθυνση που έπαιρνε το project».

Ωστόσο, καθώς περνούσαν στην πλήρη παραγωγή, το μέγεθος των φιλοδοξιών τους έγινε εμφανές. Η κυκλοφορία και η επακόλουθη υποστήριξη του The Last of Us Online θα απαιτούσε από το στούντιο να αφιερώσει όλους τους πόρους του στο περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία για αρκετά χρόνια. Αυτό θα επηρέαζε σημαντικά την ανάπτυξη των μελλοντικών single player παιχνιδιών. Έτσι το στούντιο βρέθηκε μπροστά σε μια επιλογή: να γίνει αποκλειστικά ένα στούντιο παιχνιδιών με live services ή να συνεχίσει να επικεντρώνεται στα αφηγηματικά παιχνίδια single player που έχουν γίνει συνώνυμο της κληρονομιάς της Naughty Dog.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το στούντιο αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια για όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το έργο. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν και οι τεχνολογικές εξελίξεις που έγιναν κατά την ανάπτυξη αυτού του παιχνιδιού θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν μελλοντικά παιχνίδια. Αυτές οι εμπειρίες θα είναι ανεκτίμητες στην καθοδήγηση της κατεύθυνσης του στούντιο». Η Naughty Dog εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε πολλά φιλόδοξα παιχνίδια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες γι’αυτά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Το The Last of Us διαδραματίζεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, χρόνια αφότου μια μυκητιακή επιδημία έχει αποδεκατίσει μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας και έχει μετατρέψει την πλειοψηφία σε μοχθηρά, ζόμπι. Η αφήγηση ακολουθεί τον Joel, έναν κάτοικο μιας στρατιωτικοποιημένης ζώνης καραντίνας. Τον συνδέει στενός δεσμός με την Τες, η οποία εμπλέκεται στη μαύρη αγορά της κοινότητας. Μαζί, έχουν αποκτήσει φήμη για την αδίστακτη συμπεριφορά τους στον τοπικό εγκληματικό υπόκοσμο. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής για την ανάκτηση των κλεμμένων όπλων τους, συναντούν τον αρχηγό των Fireflies, μιας ομάδας αντίστασης. Τους ανατίθεται να φυγαδεύσουν λαθραία ένα νεαρό κορίτσι, την Έλλη, από τη ζώνη, μια αποστολή που σύντομα αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη απ' ό,τι περίμεναν.

Η προοπτική ενός online multiplayer παιχνιδιού στον κόσμο του The Last of Us ήταν σίγουρα συναρπαστική, καθιστώντας την ακύρωσή του μια απογοητευτική εξέλιξη.