Η SONY αποκλείει τη χρήση του περιφερειακού Cronus Zen των cheaters από το PS5

2 μήνες πριν
Cronus Zen

Αν κάνεις μια αναζήτηση στη Google για το 'Cronus Zen', θα δεις ότι ο τίτλος που επιστρέφεται στο πεδίο αναζήτησης είναι: 'Cronus Zen τώρα με πλήρη υποστήριξη PS5!' Χάρη στην τελευταία ενημέρωση του PlayStation 5 που κυκλοφόρησε η SONY, αυτό δεν ισχύει πλέον, κάτι που πρέπει να σε κάνει…χαρούμενο. Όποιος πλοηγείται στον ιστότοπο της Cronus, θα δει ένα μήνυμα που τον ενημερώνει ότι από τις 24 Ιανουαρίου, οι συσκευές Cronus Zen δεν λειτουργούν πλέον στις κονσόλες PlayStation 5.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει ποτέ για ένα Cronus Zen, πρόκειται για μια μικρή αλλά ισχυρή συσκευή που επιτρέπει στους gamers να τροποποιούν σχεδόν κακόβουλα τα χειριστήριά τους και να χρησιμοποιούν μακροεντολές για να αλλάζουν πράγματα στο παιχνίδι, όπως η ανάκρουση και η υποβοήθηση σκόπευσης. Χρησιμοποιούνται συνήθως από κακόβουλους παίκτες του Call of Duty για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρίς να τηρούν τους κανόνες.

Σύμφωνα με το μήνυμα της Cronus μετά την πρόσφατη ενημέρωση του PlayStation 5, οι συσκευές αυτές δεν λειτουργούν πλέον στην τρέχουσα κονσόλα της SONY:

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Zen και το PS5. Από σήμερα το πρωί (24 Ιανουαρίου), η κονσόλα προτρέπει όλους να ενημερώσουν και αν το κάνετε, το Zen δεν θα συνδέεται πλέον με το PS5 χωρίς να αποσυνδέεται."

Η Cronus συνιστά στους παίκτες να μην κατεβάσουν αυτή την ενημέρωση, προσφέροντας στους παίκτες μια λύση που θα κάνει τις μικρές συσκευές τους να λειτουργούν μια χαρά. Για όσους έχουν προχωρήσει στην ενημέρωση, η εταιρεία τόνισε ότι δεν έχει ιδέα πότε θα ενεργοποιηθεί ξανά η λειτουργία, δηλώνοντας ότι μπορεί να περάσουν "24 ώρες, 24 ημέρες, 24 μήνες" μέχρι οι συσκευές Cronus Zen να λειτουργήσουν ξανά στις κονσόλες PlayStation 5.

Έτσι, αν αυτός ο παίκτης του PS5 με το ύποπτα καλό σημάδι ή τις αξιοσημείωτες ικανότητες στο παιχνίδι ξαφνικά βομβαρδίζεται σε κάθε αγώνα και δεν μπορεί να πετύχει ούτε μια βολή, ξέρεις ξεκάθαρα τι έχει συμβεί.

Δυστυχώς όμως, εκτός από τους κακόβουλους gamers υπάρχουν και νόμιμοι χρήστες που επηρεάζονται από τον αποκλεισμό του PS5. Μια άλλη χρήση για το Cronus Zen, εστιάζει στους παίκτες με ειδικές ανάγκες ή με λιγότερες σωματικές ικανότητες, ώστε να αναπροσαρμόζουν ή να τροποποιούν τις εισόδους τους για να απολαμβάνουν καλύτερα ένα παιχνίδι που διαφορετικά θα ήταν απρόσιτο για αυτούς. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι η πιο δημοφιλής του Cronus Zen.