Η SONY κυκλοφορεί νέα ενημέρωση για το PS5 με ενσωμάτωση του Discord και βελτιώσεις

1 έτος πριν
PS5 controller

Η SONY κυκλοφόρησε ένα νέο software update για το PS5 που περιλαμβάνει την πολυαναμενόμενη ενσωμάτωση του Discord. Η έκδοση 7 του λογισμικού PS5 είναι διαθέσιμη για όλες τις εκδόσεις της κονσόλας αυτή τη στιγμή, επιτρέποντας στους κατόχους PS5 να συμμετέχουν σε κλήσεις Discord στην κονσόλα τους, μαζί με βελτιώσεις για την 1440p ανάλυση, τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των κονσολών PS5 και μια νέα επιλογή για τη χρήση της φωνής σου για να καταγράφεις αποσπάσματα του gameplay σου.

Οι κάτοχοι PS5 θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Discord στο smartphone ή σε υπολογιστή για να μεταφέρουν μια κλήση από το Discord στην κονσόλα τους. Η λειτουργία είναι παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η MICROSOFT αρχικά υποστήριξε το Discord στο Xbox πριν 1 χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στους servers του Discord μέσω του PS5 χωρίς να χρησιμοποιήσεις μια κινητή συσκευή ή ένα PC για να μεταφέρεις την κλήση.

Η ενσωμάτωση του Discord πάντως στο PS5 διακρίνεται για την όμορφη υλοποίηση. Μόλις μεταφερθεί μια κλήση, μπορείς να συνομιλήσεις με φίλους σου που διαθέτουν Xbox, PC ή κάποια άλλη συσκευή όπου το Discord διαθέτει εφαρμογή, με την κλήση να έχει παρουσία στο PS5 dashboard μέχρι να τερματίσεις την κλήση. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο φωνητικές κλήσεις, οπότε δεν θα μπορείς να δεις γραπτά μηνύματα Discord ή να μεταδώσεις το gameplay σου από το PS5, στην κλήση Discord ή να δεις τα streams άλλων χρηστών Discord.

Η ενσωμάτωση του Discord είναι μια σημαντική προσθήκη και για το crossplay, επιτρέποντας στους gamers του PS5 να συνομιλούν με gamers του Xbox και του PC χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται στις λειτουργίες συνομιλίας εντός του παιχνιδιού. Η MICROSOFT βελτίωσε τη δική της ενσωμάτωση Discord για το Xbox πέρυσι, επιτρέποντας στους κατόχους του Xbox να συμμετέχουν σε φωνητικά κανάλια απευθείας από την κονσόλα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τηλέφωνο ή PC. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε τη SONY να κάνει το ίδιο τους επόμενους μήνες.