Η SQUARE ENIX εγκαταλείπει το Final Fantasy kart racing game

1 έτος πριν
Chocobo_GP

Η SQUARE ENIX τερματίζει την υποστήριξη για το αγωνιστικό παιχνίδι καρτ, Chocobo GP, στο Nintendo Switch, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης πρόσφατα. Δεν θα υπάρξουν "περαιτέρω ενημερώσεις μεγάλης κλίμακας", συμπεριλαμβανομένων νέων χαρακτήρων ή νέων χαρτών, για το Chocobo GP, δήλωσε η SQUARE ENIX. Η εταιρεία τερμάτισε επίσης τις πωλήσεις του Mythril, του premium νομίσματος του racing game.

Οι παίκτες του Chocobo GP που έχουν Mythril καλύτερα να το ξοδέψουν, γιατί αυτό θα ακυρωθεί  στις 6 Ιανουαρίου 2023, ανέφερε η SQUARE ENIX σε μια "σημαντική ειδοποίηση" που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα υποστήριξης. Φαίνεται όμως ότι οι παίκτες θα εξακολουθούν να μπορούν να αγοράζουν αντικείμενα ως μέρος της τρέχουσας 5ης σεζόν με άλλα μέσα. Οι αγορές αυτές θα περιλαμβάνουν αντικείμενα που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων σεζόν του παιχνιδιού.

Το ίδιο το Chocobo GP θα παραμείνει playable, σημείωσε η SQUARE ENIX. Η αλλαγή δεν φαίνεται να επηρεάζει τις mobile εκδόσεις του παιχνιδιού για Android και iOS.

Ο τερματισμός της υποστήριξης του Chocobo GP από την SQUARE ENIX έρχεται μόλις εννέα μήνες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού στο Nintendo Switch. Το παιχνίδι αποτελεί πνευματικό διάδοχο του Chocobo Racing, το οποίο κυκλοφόρησε στο αρχικό PlayStation το 1999. Το λανσάρισμα του συνοδεύτηκε από επικρίσεις με στόχο την SQUARE ENIX, η οποία κυκλοφόρησε το παιχνίδι με τιμή 49,99 δολάρια, ενώ στις mobile εκδόσεις ήταν δωρεάν με την πολιτική του free-to-play με season pass κ.α.

Το Chocobo GP επιτρέπει στους παίκτες να αγωνιστούν ως γνωστά πρόσωπα από το Final Fantasy (και τα spinoff παιχνίδια Chocobo), όπως ένα Chocobo που φοράει πατίνια inline, ο Cid, η Terra Branford, η Vivi και ο Steiner, καθώς και τα summons Shiva, Titan, Gilgamesh και Ifrit. Οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάσημα ξόρκια του Final Fantasy, όπως Aero, Blizzard, Fire και Thunder, για να πολεμήσουν τους αντιπάλους τους σε αγώνες που θυμίζουν τη σειρά Mario Kart της Nintendo.