Η VALVE γιορτάζει τα 25 χρόνια του θρυλικού Half-Life

4 μήνες πριν
VALVE Half-Life

Το Half-Life, ένα από τα θρυλικά βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, συμπληρώνει αυτό το μήνα 25 χρόνια κυκλοφορίας και η VALVE γιορτάζει αυτό το ορόσημο με μια εκπληκτική προσφορά. Το πρώτο παιχνίδι του στούντιο δεν είναι μόνο δωρεάν για κατέβασμα, αλλά μόλις έλαβε και μια μεγάλη ενημέρωση με προσθήκες αλλά και διορθώσεις bugs που υπήρχαν στον κώδικα εδώ και 25 χρόνια.

Το Half-Life, ένα παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου από την VALVE Corporation το 1998, έφερε επανάσταση στο είδος των FPS με τον καθηλωτικό κόσμο και το καινοτόμο gameplay του. Ο παίκτης ελέγχει τον Gordon Freeman, έναν επιστήμονα που πλοηγείται σε μια ερευνητική εγκατάσταση που έχει καταληφθεί από εξωγήινους. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε με τη χρήση της GoldSrc, μιας τροποποιημένης έκδοσης της μηχανής Quake, και η πλοκή του παιχνιδιού δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας Marc Laidlaw.

Μεταξύ άλλων το παιχνίδι κατέκτησε διακρίσεις για τα γραφικά, το gameplay και την αφήγησή του, κέρδισε πάνω από 50 βραβεία ως "Παιχνίδι της Χρονιάς" ενώ πούλησε περισσότερα από εννέα εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το 2008. Αργότερα μεταφέρθηκε σε PlayStation 2, OS X, Linux και στη μηχανή Source της VALVE. Ένα ανεπίσημο remake, το "Black Mesa", κυκλοφόρησε το 2020.

Η πρώτη έκδοση του Half-Life είναι πλέον διαθέσιμη και για το Steam Deck και άλλες φορητές παιχνιδομηχανές, με ρυθμίσεις χειριστηρίου και δυνατότητα multiplayer, ενώ διαθέτει αναβαθμισμένες γραφικές ρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένου scaling του UI για σύγχρονες οθόνες. Η VALVE σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "Κατασκευάσαμε τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα για CRT οθόνες και ανάλυση 640x480 και προφανώς κάποιοι από εσάς αναβαθμίσατε από τότε".

Όσον αφορά το περιεχόμενο, η ενημέρωση φέρνει το Half-Life Uplink στο σύγχρονο κοινό, ένα μίνι campaign που είχε κυκλοφορήσει αρχικά σε δισκέτες. Υπάρχει ακόμα αποκατεστημένο περιεχόμενο και κάποιοι multiplayer χάρτες. Μάλιστα οι σχεδιαστές επιπέδων της VALVE δημιούργησαν 4 νέους χάρτες για το multiplayer mode που περιλαμβάνονται στη νέα ενημέρωση.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ακόμα καλύτερο από ένα δωρεάν, πρόσφατα ενημερωμένο παιχνίδι είναι ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ για το πώς φτιάχτηκε το παιχνίδι στα τέλη της δεκαετίας του '90. Για να πει την ιστορία, η VALVE συνεργάστηκε με τον Danny O'Dwyer και μπορείς να το παρακολουθήσεις πατώντας το παρακάτω βίντεο.

Τέλος, η VALVE λανσάρει μια σειρά από εντυπωσιακά wallpapers, αρκετά από τα οποία περιλαμβάνουν τον αγαπημένο μας επιστήμονα με το τσεκούρι, τον Gordon Freeman.