Η VALVE Software ανακοινώνει επιτέλους το 'Counter-Strike 2' γι’αυτό το καλοκαίρι

1 έτος πριν
Counter-Strike 2

Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο Steam θα αποκτήσει επίσημη συνέχεια αυτό το καλοκαίρι, καθώς η VALVE Software ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Counter-Strike 2.

Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη σε μια σειρά στρατιωτικού περιεχομένου, συγκριτικά ρεαλιστικών shooters πρώτου προσώπου, τα οποία η VALVE εκδίδει και αναπτύσσει από το 2000. Στο Counter-Strike, οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και πολεμούν μεταξύ τους για να ολοκληρώσουν στόχους όπως η τοποθέτηση ή η εξουδετέρωση μιας βόμβας.

Το Counter-Strike αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα franchise της VALVE για πάνω από δύο δεκαετίες, από το αρχικό του ντεμπούτο το 1998 ως mod του Half-Life. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς, το Global Offensive του 2012, είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια στο ψηφιακό κατάστημα Steam της VALVE, με ένα δημοφιλές τουρνουά esports, ενώ διατηρεί σταθερά μεγάλο αριθμό gamers online για πάνω από μια δεκαετία.

Η επίσημη ανακοίνωση της VALVE για το Counter-Strike 2 επιβεβαιώνει μια φήμη που κυκλοφορούσε από τον Φεβρουάριο, όταν οι φίλοι του παιχνιδιού στο Reddit παρατήρησαν ότι μια νέα ενημέρωση των drivers της NVIDIA περιείχε νέα προφίλ παιχνιδιού με τα ονόματα "cs2.exe" και "csgos2.exe".

Με αφορμή αυτή τη φήμη, το CS:GO σημείωσε πρόσφατα ρεκόρ gamer όλων των εποχών στο Steam, με λίγο περισσότερους από 1,42 εκατομμύρια χρήστες να παίζουν ταυτόχρονα στις 11 Μαρτίου.

Σύντομα, η VALVE σχεδιάζει να επιλέξει έναν αριθμό τωρινών παικτών του CS:GO για να συμμετάσχουν σε μια περιορισμένη beta, όπου οι gamers θα δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά του CS2 πριν από την πλήρη παγκόσμια κυκλοφορία του.

Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια σειρά από βελτιώσεις γραφικών και φυσικής, όπως σύννεφα καπνού που αλληλεπιδρούν ρεαλιστικά με το φωτισμό και το περιβάλλον, πιο ευέλικτες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των παικτών και του server του παιχνιδιού και "καθαρότερους, φωτεινότερους και καλύτερους" κόσμους εντός του παιχνιδιού, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί με τη rendering engine "Source 2" της VALVE. Νέα χαρακτηριστικά προγραμματίζονται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το CS2 σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει ως δωρεάν ενημέρωση για το CS:GO αυτό το καλοκαίρι. Όπως διευκρινίστηκε, οι σημερινοί παίκτες του Global Offensive θα μπορούν να μεταφέρουν τα ψηφιακά τους αντικείμενα από το ένα παιχνίδι στο άλλο χωρίς να χάσουν κάτι.