Ιαπωνία: Τα Xbox Series X|S ξεπερνάνε ξανά σε πωλήσεις το PS5

1 έτος πριν
xbox series x vs ps5

Για δεύτερη φορά, τα Xbox Series X|S ξεπέρασαν σε πωλήσεις το PS5 στην Ιαπωνία.

Μέχρι σήμερα το PS5 έχει το πλεονέκτημα του παιχνιδιού «εντός έδρας» στην Ιαπωνία, χωρίς να εντυπωσιάζει με τις τελευταίες του επιδόσεις. Την εβδομάδα 13-20 Ιουνίου, προχώρησε σε πωλήσεις 3.035 PlayStation 5 -ένας αριθμός που περιλαμβάνει τη ψηφιακή όσο και την κανονική έκδοση της κονσόλας- με το Xbox Series X να διαθέτει στην αγορά 3.272 κονσόλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν περιορισμοί στην προμήθεια και για τις δύο κονσόλες όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, αν και ασυνήθιστο, το γεγονός αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο μια "ανωμαλία" που βασίζεται στην προσφορά παρά μια ξαφνική, πραγματική αλλαγή στο ενδιαφέρον των καταναλωτών της συγκεκριμένης χώρας που παραδοσιακά αγαπάνε (πολύ) περισσότερο την πρόταση της Sony.

Σύμφωνα με το Famitsu, το Xbox Series S πούλησε ξεχωριστά 3.423 τεμάχια τη συγκεκριμένη εβδομάδα. Αν τα διαχωρίσουμε ανά έκδοση, η disk έκδοση του PS5 πούλησε συνολικά 2.371 τεμάχια και η φθηνότερη αμιγώς ψηφιακή έκδοση κατάφερε να πουλήσει μόλις 664. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Microsoft ξεπερνά το PS5 στην Ιαπωνία, καθώς το Xbox Series S από μόνο του ξεπέρασε τα νούμερα πωλήσεων του PS5 με 6.120 πωλήσεις έναντι 2.963 τον Μάιο.

Πάντως ακόμα και όταν η Microsoft ακουμπά περιστασιακά την κορυφή στην Ιαπωνία, η Sony εξακολουθεί να σημειώνει θετικές επιδόσεις στις πωλήσεις του PS5 το τελευταίο διάστημα. Η Ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε στις αρχές Ιουνίου ότι οι πωλήσεις του PS5 ξεπέρασαν τις 20 εκατομμύρια μονάδες από την αρχική κυκλοφορία της κονσόλας το Νοέμβριο του 2020, υποσχόμενη μια "σημαντική αύξηση" της παραγωγής του μέσα στη χρονιά, ώστε να βοηθήσει στην κάλυψη της ζήτησης.

Η Sony εκτιμά ότι θα πουλήσει 18 εκατομμύρια κονσόλες PS5 κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που ξεκίνησε την 1η Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2023, με τον αριθμό αυτό να βασίζεται στην "τρέχουσα εικόνα" που έχει η εταιρεία όσον αφορά την προμήθεια εξαρτημάτων.