Ιδού μια πρώτη ματιά στο πολυαναμενόμενο next-gen update του The Witcher 3

1 έτος πριν
The Witcher 3

Η πολυαναμενόμενη next-gen ενημέρωση της CD Projekt για το The Witcher 3 πλησιάζει και πριν από την άφιξη της στο PlayStation 5, Xbox Series X/S και PC στις 14 Δεκεμβρίου, το στούντιο μοιράστηκε μια πρώτη ματιά στις διάφορες βελτιώσεις που αυτή θα φέρει.

Όσον αφορά τις τεχνικές βελτιώσεις, η CD Projekt μας έδωσε μια πρώτη γεύση κατά τη διάρκεια ενός livestream, όμως οι PC gamers μπορούν να περιμένουν να δουν υποστήριξη για τα raytracing, DLSS και FSR, μαζί με μια επιλογή νέων επιλογών γραφικών Ultra Plus, ενισχύοντας τους χαρακτήρες στο background, το επίπεδο λεπτομέρειας και άλλα.

Με βάση το βίντεο, υπάρχουν οπτικές βελτιώσεις σε όλο το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης του γρασιδιού και των φυλλωμάτων, των βελτιωμένων και πιο ποικίλων καιρικών συνθηκών, καθώς και υφές και πλέγματα υψηλότερης ανάλυσης σε όλα τα περιβάλλοντα. Τα καλντερίμια του Novigrad δεν είναι πλέον κανονικοί χάρτες, για παράδειγμα, και αντιθέτως είναι πλέον πλήρως τρισδιάστατα. Οι παίκτες που δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια, θα παρατηρήσουν επίσης καπνό να βγαίνει από τις καμινάδες σε μακρινά χωριά.

Οι παίκτες με κονσόλα νέας γενιάς θα μπορούν, φυσικά να επωφεληθούν από τις διάφορες βελτιώσεις της CD Projekt, με τις νέες λειτουργίες Performance και Quality να παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ καλύτερων γραφικών στα 30fps ή στα 60fps με προτεραιότητα.

Ωστόσο, η next-gen ενημέρωση του The Witcher 3 δεν περιλαμβάνει μόνο οπτικές βελτιώσεις αφού η CD Projekt εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να εισαγάγει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα νέο Photo Mode, που δίνει στους παίκτες τον έλεγχο σε θέματα όπως FOV, κλίση, βάθος πεδίου, διάφραγμα, αποστάσεις εστίασης, έκθεση και αντίθεση για πιο όμορφα στιγμιότυπα. Επιπλέον, υπάρχει μια προαιρετική νέα κάμερα μέσα στο παιχνίδι, που φέρνει την οπτική γωνία πολύ πιο κοντά στη δράση, ενώ είστε πεζοί, έφιπποι ή και τα δύο.

Υπάρχουν επίσης νέα φίλτρα χάρτη - επιτρέποντας στους εξερευνητές να κρύψουν εικονίδια όπως τα ερωτηματικά ενώ και ο μίνι χάρτης μπορεί να κρυφτεί ειδικά κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης. Χρησιμοποιώντας αυτή την τελευταία επιλογή, ο μίνι χάρτης μπορεί να αποκατασταθεί προσωρινά με το πάτημα ενός κουμπιού και θα εμφανίζεται αυτόματα στη μάχη.

Άλλες αξιοσημείωτες προσθήκες περιλαμβάνουν μια σειρά από βελτιώσεις προσβασιμότητας - όπως μεγαλύτερες επιλογές HUD και υποτίτλων - καθώς και βελτιωμένη γλωσσική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής μεταγλώττισης και υποτίτλων. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας επιλογής παύσης για τα cutscenes, καθώς και διάφορες διορθώσεις που αφορούσαν την ποιότητά του. Τέλος, υπάρχει υποστήριξη cross-progression και cross-save σε PC, Xbox και PlayStation.