ΙΝΖΟΝΕ PC, το νέο gaming brand της Sony περιλαμβάνει premium οθόνες και ακουστικά

1 έτος πριν
ΙΝΖΟΝΕ PC

Έκπληξη από τη SONY, με την Ιαπωνική εταιρεία να κάνει πιο στενή τη σχέση της με τα PC ανακοινώνοντας νέες οθόνες, αλλά και μια σειρά από gaming headsets. Σίγουρα δεν θα σου προκαλέσει έκπληξη ότι όλα τα νέα προιόντα διαθέτουν μια σειρά από χαρακτηριστικά για ακόμα καλύτερη συνεργασία με το PlayStation 5.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. 

Gaming Headsets

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία νέα gaming headsets ανακοίνωσε η SONY. Κατά βάση πρόκειται για μια ολοκαίνουρια σειρά που φέρει το όνομα INZONE-H. Τα τρία προαναφερθέντα headsets είναι τα INZONE H3, INZONE H7 και INZONE H9, τρεις high-end προτάσεις που διαθέτουν πιστοποίηση Discord και λειτουργία χωρικού ήχου 360 μοιρών κάνοντας level up στις gaming εμπειρίες σου.

Το INZONE H3 είναι η μόνη ενσύρματη εκ των τριών προτάσεων. Σε λευκό χρώμα με μαύρα μαξιλαράκια (από μαλακό νάιλον), εσωτερικές επιφάνειες και μικρόφωνο (το τελευταίο εξέχει από το αριστερό ακουστικό), το εν λόγω σετ διαθέτει ανατομικό σχεδιασμό για τέλεια εφαρμογή χωρίς να πιέζει το κεφάλι. Η ρύθμισή του μπορεί να γίνει από το συνοδευτικό app της SONY.

Προχωρώντας στο μεσαίο σετ της εταιρείας, τα INZONE H7 συνιστούν την πλέον προσιτή ασύρματη λύση της. Είναι κατά βάση ασύρματα, ωστόσο λειτουργούν και ως ενσύρματα (ενόσω φορτίζουν). Από πλευράς design, τα INZONE H7 είναι ολόιδια με τα INZONE H3 πλην ελαχίστων εξαιρέσεων: το μικρόφωνο είναι λευκού χρώματος ενώ διαφορετική είναι και η διάταξη των πλήκτρων. Όπως και το INZONE H3, έτσι και το INZONE H7 υποστηρίζει χωρικό ήχο 360 μοιρών. Τα ακουστικά συνοδεύονται από καλώδιο σύνδεσης/φόρτισης USB Type-C και ασύρματο δέκτη ενώ προσφέρουν αυτονομία που προσεγγίζει τις 40 ώρες χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς μαζί τους ακόμα και σε μια έντονη gaming μέρα.

Τα INZONE H9 αποτελούν την premium επιλογή της σειράς. Εμφανισιακά είναι ολόιδια με τα INZONE H7. Τι παραπάνω προσφέρουν; Μα φυσικά λειτουργία ενεργής εξουδετέρωσης θορύβου (ANC με διπλό μάλιστα αισθητήρα). Εννοείται πως υποστηρίζουν χωρικό ήχο 360 μοιρών, διαθέτουν διακόπτη NC/AMB για επιλογή λειτουργίας, μαξιλαράκια από δέρμα (τα άλλα δύο έρχονται με απαλό νάιλον) και διάρκεια μπαταρίας που αγγίζει τις 32 ώρες (με το ANC απενεργοποιημένο).

Gaming Monitors

Εκτός από τα νέα ακουστικά, η SONY εισέρχεται και στην κατηγορία τον οθονών που προορίζονται για gaming. Ο λόγος για τα INZONE Gaming Monitors, ένα όνομα που θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον απ’ ό,τι φαίνεται. Η σειρά οθονών INZONE αποτελείται από δύο μοντέλα: την INZONE M3 και την INZONE M9.

Αμφότερες οι επιλογές είναι ιδανικές για video games, είτε επιλέξεις gaming στο PC, είτε στο PlayStation 5. Διαθέτουν τεχνολογίες Auto HDR Tone Mapping (αυτόματη επιλογή της καλύτερης ρύθμισης HDR), Auto Genre Picture Mode (αυτόματη επιλογή λειτουργίας ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται) και Gaming Assist, προσφέρουν Wide Colour Gamut και η προσαρμογή τους γίνεται μέσω του σχετικού συνοδευτικού app (χρησιμοποιείται και για τα ακουστικά INZONE). Έρχονται με τραπεζοειδή βάση και μπορείς να ρυθμίσεις τόσο το ύψος, όσο και την κλίση τους.

Η INZONE M3 διαθέτει ανάλυση Full HD με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz. Προσφέρει χρόνο απόκρισης (από γκρι σε γκρι) της τάξης του 1 ms και DisplayHDR 400 με δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισ. χρωμάτων. Παράλληλα έρχεται με διακόπτη Auto KVM, χάρη στον οποίο μπορείς να έχεις συνδεδεμένα στην οθόνη έως και δύο PC (ή έναν υπολογιστή και μία κονσόλα) χρησιμοποιώντας ωστόσο ένα σετ πληκτρολογίου, ποντικιού και headset. Η σύνδεση γίνεται μέσω USB-C και HDMI ενώ υπάρχουν και ενσωματωμένα ηχεία.

Όσο για την INZONE M9, διαθέτει ανάλυση 4K με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz και χρόνο απόκρισης (από γκρι σε γκρι) 1 ms. Υποστηρίζει DisplayHDR 600 και Full Array Local Dimming, καλύπτει τον χρωματικό χώρο DCI-P3 σε ποσοστό 95% και είναι εφοδιασμένη με διακόπτη Auto KVM, δύο θύρες HDMI 2.1 και USB Type-A/B/C, καθώς επίσης και θύρα ήχου 3,5 χιλ. (συν ηχεία 2 W έκαστο).