Pokémon card πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ (μόλις $420.000)

2 έτη πριν
Pokémon card

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις για κάποια κάρτα Pokémon που πωλήθηκε έναντι ενός ποσού -το λιγότερο- εξωφρενικού. Μόνο που η συγκεκριμένη περίπτωση ξεφεύγει κατά πάσα πιθανότητα από οτιδήποτε έχεις δει στο παρελθόν. Ο λόγος για μία σπάνια, ολογραφική (holographic ή holo όπως τις αποκαλούν οι συλλέκτες) κάρτα του Charizard από το πρώτο σετ καρτών Pokémon (το λεγόμενο Base Set). Πόσο σπάνια; Τόσο ώστε να «πιάσει» τα $420.000 σε δημοπρασία του PWCC Marketplace, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για κάρτα αυτού του τύπου. Πάμε άλλη μία ολογράφως αυτή τη φορά: τετρακόσιες είκοσι χιλιάδες δολάρια (ή €386.000 αν το θες σε κάτι πιο οικείο).

Μη βιάζεσαι όμως: το ότι η συγκεκριμένη κάρτα πωλήθηκε για αυτό το ασύλληπτο ποσό δε σημαίνει ότι και οι δικές σου κάρτες που βρίσκονται καταχωνιασμένες κάπου στο πατάρι θα σε κάνουν… εκατομμυριούχο. Η περί ούσας ο λόγος κάρτα, βλέπεις, δεν είναι όποια κι όποια. Εκτός του ότι είναι σπάνια έτσι κι αλλιώς (οι κάρτες με τον Charizard είναι οι πλέον σπάνιες κάρτες Pokémon), έχει αξιολογηθεί (έχει γίνει graded δηλαδή) με άριστα (10/10) από την PSA, εταιρεία που εμπιστεύονται οι απανταχού συλλέκτες. Όπως τονίζει μάλιστα η PWCC που πραγματοποίησε τη δημοπρασία, μόλις 121 αντίτυπα από τα συνολικά 3000 της κάρτας φέρουν τέτοια βαθμολογία, οπότε καταλαβαίνεις ότι έχουμε να κάνουμε με… περίπτωση.

«Το Pokémon είναι το κορυφαίο media brand στον κόσμο και ο Charizard είναι ο GOAT (σ.σ. καλύτερος όλων των εποχών) του συγκεκριμένου brand. Αποτελεί απόκτημα που γνωρίζουν καλά τόσο οι συλλέκτες Pokémon, όσο και εκείνοι που δεν ασχολούνται μαζί τους αλλά άπαντες το θέλουν για τη συλλογή τους», ανέφερε με αφορμή το γεγονός ο Jesse Craig, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της PWCC.

Η μέχρι πρότινος υψηλότερη τιμή διάθεσης της συγκεκριμένης κάρτας ήταν τα $336.000. H ακριβότερη πώληση κάρτας Pokémon είναι τα $900.000 μίας Pikachu Illustrator φέτος τον Φεβρουάριο.