Larian Studio: Η σκυτάλη σε άλλο στούντιο για την ανάπτυξη του επόμενου Baldur’s Gate

2 εβδομάδες πριν
Baldur’s Gate 3

Το στούντιο που είναι υπεύθυνο για το βραβευμένο από τους κριτικούς και ελαφρώς τολμηρό Baldur's Gate 3, ανακοίνωσε ότι δεν θα αναπτύξει το Baldur's Gate 4, παρά την επιτυχία του παιχνιδιού. Ωστόσο, η εταιρεία αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε δύο νέα projects που έχουν προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στην ομάδα για το μέλλον.

Σε μια ενημέρωση της κοινότητας που αναρτήθηκε στο Steam, η Larian Studio δήλωσε ότι δεν θα προσθέσει σημαντικό αφηγηματικό περιεχόμενο στην ιστορία του Baldur's Gate 3 (BG3), στους αρχικούς χαρακτήρες ή στους υπόλοιπους χαρακτήρες. Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξουν επεκτάσεις ή συνέχεια με τη μορφή του Baldur's Gate 4. Το στούντιο υποσχέθηκε ότι θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα του projects "αργότερα", αλλά υποσχέθηκε ότι τα στοιχεία που έκαναν το Baldur's Gate 3 τεράστια επιτυχία εξακολουθούν να ευδοκιμούν μέσα στην εταιρεία. Εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το επερχόμενο παιχνίδι του στούντιο με τα αφηγηματικά, οπτικά και gameplay σχέδιά του, θα μπορούσε να είναι το καλύτερο που έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Το Baldur's Gate 3 έχει επαινεθεί ευρέως για το βάθος, την ανάπτυξη των χαρακτήρων, τους γρίφους, τη μάχη και την πιστότητα του στο D&D. Το παιχνίδι πούλησε περίπου 15 εκατομμύρια αντίτυπα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του στούντιο, και έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για το παιχνίδι της χρονιάς σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως τα The Game Awards, τα Steam Awards, τα βραβεία D.I.C.E., τα Streamer Awards, τα Hugo Awards και τα GLAAD Media Awards.

Ο Swen Vincke, ο διευθυντής του παιχνιδιού, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι το στούντιο είχε εγκαταλείψει τα σχέδια για το BG3 DLC και μια συνέχεια, εν μέρει λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν οι μηχανισμοί του Dungeons & Dragons 5th Edition. Ωστόσο, τόνισε ότι η ιστορία του Baldur's Gate 3 είναι ολοκληρωμένη, με αρχή, μέση και τέλος, και εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει τη σκυτάλη σε ένα άλλο στούντιο για να συνεχίσει αυτή την αξιοσημείωτη κληρονομιά.