Μετά από 22 χρόνια, ο Major Nelson του Xbox αποχωρεί από την MICROSOFT

8 μήνες πριν
Major Nelson Xbox

Ο Larry Hryb, γνωστός και ως «Major Nelson» στους κύκλους του Xbox ανακοίνωσε -μέσω ενός tweet- ότι αποχωρεί από την MICROSOFT μετά από 22 χρόνια. 

Το Larry Hryb υπήρξε σημαντικό πρόσωπο για πολλές από τις δραστηριότητες του Xbox -κυρίως στην προώθηση και στο μάρκετινγκ- από την εποχή της πρώτης κονσόλας της MICROSOFT και των πρώτων εμπορικών βημάτων της διαδικτυακής υπηρεσίας Xbox Live.

«Μετά από 20 εκπληκτικά χρόνια, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω και να εργαστώ πάνω στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου» έγραψε στην ανάρτηση του στο Twitter. «Καθώς παίρνω μία ανάσα και σκέφτομαι όλα όσα πετύχαμε μαζί, θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των gamers σε όλο τον κόσμο που έτυχε να με συμπεριλάβουν στη ζωή τους».

Τον Ιανουάριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MICROSOFT, Satya Nadella δήλωσε ότι λόγω των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν έως στο 3ο τρίμηνο του έτους, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 10 χιλιάδες υπαλλήλους, ποσοστό που ισοδυναμεί με το 5% περίπου του εργατικού δυναμικού της MICROSOFT, που αριθμεί 2020 χιλιάδες υπαλλήλους. Η αποχώρηση του Larry Hryb έρχεται λίγες ημέρες μετά από ένα άρθρο του GeekWire, στο οποίο ο αρθρογράφος επικαλείται μια ειδοποίηση προσαρμογής και επανεκπαίδευσης εργαζομένων στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον (WARN) που δημοσιεύτηκε από τη MICROSOFT και η οποία υποδεικνύει την απόλυση 276 εργαζομένων της εταιρείας επηρεάζοντας τους τομείς της εξυπηρέτησης πελατών, της υποστήριξης και των πωλήσεων.

Οι δραστηριότητες του Larry Hryb περιελάμβαναν τη κεντρική παρουσίαση του επίσημου podcast του Xbox (Official Xbox Podcast) και την ανάρτηση και τον διαμοιρασμό ειδήσεων και νέων από την ομάδα του Xbox με τους περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακολούθους του στο Twitter. Παρόλο που αποχωρεί, ο Larry Hryb δήλωσε ότι το podcast θα «κάνει ένα διάλειμμα» το καλοκαίρι και θα επιστρέψει με «νέα μορφή». Να αναφέρουμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του στη MICROSOFT ως αρχισυντάκτης του MSN Music το 2001 και δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στο δυναμικό του Xbox βρίσκοντας αυτό που πάντα ήθελε να κάνει στην εταιρεία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν την εκτίμηση τους στο πρόσωπο του Larry Hryb στο Twitter, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer ή  ακόμη και του επίσημου λογαριασμού του PlayStation. Επί του παρόντος, δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Larry Hryb. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσει τώρα τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια του.