Μετά από 4 χρόνια, το Fortnite επιστρέφει στο iOS μέσω του νέου καταστήματος της EPIC GAMES

2 εβδομάδες πριν
Fortnite iPhone screen

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite επιστρέφει στις συσκευές iOS και πιο συγκεκριμένα στο iPhone μέσω του νέου καταστήματος εφαρμογών της EPIC GAMES. Η εταιρεία ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του EPIC GAMES Store στην Ευρωπαϊκή Ένωση για συσκευές iOS, ενώ παράλληλα το κατάστημα είναι πλέον διαθέσιμο παγκοσμίως και για συσκευές Android.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανταγωνισμού στην αγορά των εφαρμογών για κινητές συσκευές, καθώς είναι η πρώτη φορά που η APPLE αντιμετωπίζει έναν σημαντικό αντίπαλο που αμφισβητεί την κυριαρχία του App Store. Η επιστροφή του Fortnite στο iOS έρχεται μετά από μακροχρόνιες νομικές διαμάχες μεταξύ της EPIC GAMES και της APPLE, καθώς και τις ρυθμιστικές αλλαγές που επέφερε ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EPIC GAMES, Tim Sweeney, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η παλίρροια αλλάζει και το οικοσύστημα των κινητών συσκευών ανοίγει επιτέλους στον ανταγωνισμό." Ωστόσο, τόνισε ότι ο αγώνας είναι μεγάλος και δεν μπορεί να τελειώσει άμεσα, αλλά η τελευταία εξέλιξη αποτελεί απτή πρόοδο για τους προγραμματιστές και τους καταναλωτές.

Το EPIC GAMES Store ξεκινά με τίτλους όπως το Fortnite, το Rocket League Sideswipe και το Fall Guys, ενώ η εταιρεία συνεργάζεται με άλλους προγραμματιστές για να φέρει περισσότερα παιχνίδια στην πλατφόρμα της στο μέλλον. Επιπλέον, η EPIC GAMES σχεδιάζει να διαθέσει τα παιχνίδια της σε ανεξάρτητα καταστήματα εφαρμογών όπως το AltStore PAL για iOS και το ONE Store για Android.

Παρά τη σημαντική εξέλιξη, η διαδικασία εγκατάστασης του EPIC GAMES Store σε συσκευές iOS και Android παραμένει περίπλοκη. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στις σκόπιμα χαμηλής ποιότητας εμπειρίες εγκατάστασης που έχουν εισαγάγει η APPLE και η Google, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλαπλά βήματα, συγκεχυμένες ρυθμίσεις συσκευών και οθόνες προειδοποίησης. Για να διευκολύνει τους χρήστες, η EPIC GAMES έχει δημοσιεύσει οδηγούς βίντεο που εξηγούν τη διαδικασία εγκατάστασης βήμα προς βήμα.

Η επιστροφή του Fortnite στο iOS και η έναρξη λειτουργίας του EPIC GAMES Store αποτελούν σημαντικά ορόσημα στην εξέλιξη της αγοράς εφαρμογών για smartphone και κινητές συσκευές.