Το νέο Steam app για PC φέρνει νέο σχεδιασμό και μια εφαρμογή σημειώσεων

10 μήνες πριν
Steam app logo

Οι χρήστες του Steam θα παρατηρήσουν ότι η πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής πάνω στην οποία δούλευε η VALVE τους τελευταίους μήνες, έχει ξεκινήσει να διατίθεται επίσημα. Η ενημέρωση δίνει στο Steam μια ανανεωμένη εμφάνιση και υπόσχεται να παρέχει πιο χρήσιμες ειδοποιήσεις, προσθέτοντας παράλληλα μια λειτουργία σημειώσεων.

Η VALVE αναφέρει ότι οι μεγαλύτερες βελτιώσεις της νέας έκδοσης του Steam δεν εμφανίζονται στον χρήστη και συμβαίνουν στο background. "Μεγάλο μέρος της δουλειάς πήγε στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο μοιραζόμαστε τον κώδικα στο Steam Desktop Client, στη λειτουργία Big Picture και στο Steam Deck", ανέφεραν οι προγραμματιστές σε ένα blog post που παρουσιάζει τη νέα εφαρμογή. Λόγω της νέας κοινής βάσης κώδικα, πολλά από τα χαρακτηριστικά του Steam Desktop Client που κυκλοφορούν τώρα μοιράζονται ταυτόχρονα με το Steam Deck.

Όσον αφορά τα χρήσιμα χαρακτηριστικά, ένα από τα σημαντικότερα είναι η εφαρμογή Notes, με τους gamers να μπορούν να κρατάνε σημειώσεις και να κάνουν paste εικόνες, κάτι που μπορεί να βοηθήσει για παράδειγμα όταν λύνεις γρίφους σε ένα παιχνίδι κ.α. Το Steam θα επιτρέπει ακόμα στους gamers να καρφιτσώνουν παράθυρα από τo overlay προκειμένου αυτά να εμφανίζονται πάνω από την οθόνη του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. "Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για να παρακολουθείτε την πρόοδο ή τυχόν guides ενώ βρίσκεστε στο παιχνίδι", δήλωσαν οι προγραμματιστές, "ή για τους μανιακούς του multitasking που λατρεύουν να έχουν μια ταινία στο παρασκήνιο ενώ ασχολούνται με κάποιο βιντεοπαιχνίδι".

Όσοι παίζουν με gamepads θα χαρούν να μάθουν ότι ο controller configurator που χρησιμοποιείται από το Steam Deck είναι πλέον μέρος του overlay του Steam Desktop Client όταν είναι συνδεδεμένο ένα gamepad, ενώ τα εικονικά μενού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και όταν παίζεις στην επιφάνεια εργασίας του PC ή laptop σου.

Ο πλήρης κατάλογος των αλλαγών, των αναβαθμίσεων και των χαρακτηριστικών ποιότητας ζωής παρατίθεται σε αυτή τη δημοσίευση στον ιστότοπο της VALVE. Η ενημέρωση είναι δωρεάν και διατίθεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις πλατφόρμες (Windows PC, Linux και Mac).