Το νέο Zelda σαρώνει με 10 εκατομμύρια πωλήσεις σε 3 ημέρες

11 μήνες πριν
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Εξαιρετική εκκίνηση για το νέο παιχνίδι The Legend of Zelda της Nintendo το οποίο σημείωσε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 10 εκατομμύρια πωλήσεις σε τρεις μόλις ημέρες.

Έτσι το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom έγινε το παιχνίδι Zelda με τις ταχύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική εταιρεία. Για λόγους σύγκρισης, το The Legend of Zelda: Ocarina of Time - το παιχνίδι με την υψηλότερη βαθμολογία στο gaming-aggregator Metacritic, έχει πουλήσει 7,4 εκατομμύρια αντίτυπα καθ' όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας του, κάτι που φανερώνει και την απίστευτη επίδοση του νέου τίτλου.

Το Tears of the Kingdom κυκλοφόρησε ως αποκλειστικότητα για το Nintendo Switch αυτό την εβδομάδα και έχει ήδη πουλήσει περισσότερα αντίτυπα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι Zelda εκτός από το Breath of the Wild, του οποίου αποτελεί συνέχεια.

Συγκεκριμένα το Breath of the Wild, που κυκλοφόρησε τόσο στο Switch όσο και στο Wii U το 2017, πούλησε σχεδόν 30 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την εταιρεία Statista, με το διάδοχό του να θεωρείται σίγουρο ότι θα ξεπεράσει σύντομα αυτή την επίδοση.

Εν τω μεταξύ, το βραβευμένο με τα Game Awards 2022, Elden Ring, είχε πουλήσει περίπου 20,5 εκατομμύρια μονάδες μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Όμως το παιχνίδι φαντασίας, που δημιουργήθηκε από τους προγραμματιστές της επιτυχημένης σειράς παιχνιδιών ρόλων Dark Souls, κυκλοφόρησε σε πολλές κονσόλες, και συγκεκριμένα στα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, ακόμη και σε PC.

Επιπλέον, το Tears of the Kingdom έγινε σύμφωνα με το GamesIndustry.biz το μεγαλύτερο λανσάρισμα βιντεοπαιχνιδιών του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο σε φυσικές πωλήσεις, πουλώντας 50% περισσότερα φυσικά αντίτυπα από το Hogwarts Legacy.

Ο Piers Harding-Rolls, της Ampere Analysis, δήλωσε στο BBC News: «Οι τεράστιες πωλήσεις του τελευταίου Zelda τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, το τοποθετούν ανάμεσα στα μεγαλύτερα επί πληρωμή παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ».

Με εκτιμώμενες ακαθάριστες πωλήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα 600 εκατομμύρια δολάρια, ο νέος τίτλος είναι συγκρίσιμος με μερικά από τα καλύτερα λανσαρίσματα όλων των εποχών, αλλά υπολείπεται λίγο από τα πολύ μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, το Grand Theft Auto V σημείωσε πωλήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας του.

Το Zelda ήταν πάντα ένα αγαπημένο franchise για τους οπαδούς της Nintendo, όμως όπως αναφέρουν πολλοί ειδικοί του χώρου, η επιτυχία της κονσόλας Switch και η επανεφεύρεση του franchise σε μια εμπειρία ανοιχτού κόσμου έχει απογειώσει την απήχησή του.