Το NINTENDO Switch είναι πλέον η τρίτη σε πωλήσεις παιχνιδοκονσόλα όλων των εποχών

1 έτος πριν
NINTENDO Switch

Το NINTENDO Switch είναι πλέον η τρίτη σε πωλήσεις παιχνιδοκονσόλα όλων των εποχών, ξεπερνώντας τόσο το Sony PlayStation 4 όσο και το NINTENDO Game Boy σε συνολικές πωλήσεις. Τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της NINTENDO δείχνει ότι το Switch, το Switch OLED και το Switch Lite πέτυχαν 8,2 εκατομμύρια συνδυασμένες πωλήσεις μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου και της 31ης Δεκεμβρίου 2022, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις μονάδων της κονσόλας σε όλη τη διάρκεια της ζωής της στα 122,55 εκατομμύρια από τότε που κυκλοφόρησε το 2017.

Με την απόδοση αυτή, το NINTENDO Switch ξεπερνάει τα 118,69 εκατομμύρια συνδυασμένες πωλήσεις που πέτυχαν τα Game Boy και Game Boy Color (που η NINTENDO χαρακτήριζε μόνο ως "Game Boy") και το τελικό σύνολο των 117,2 εκατομμυρίων μονάδων που ανέφερε η Sony για το PS4. Παρά το ορόσημο αυτό, οι πωλήσεις του Switch μειώθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με τα 10,6 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Οι πωλήσεις παιχνιδιών για το Switch μειώθηκαν επίσης κατά 4% σε ετήσια βάση, παρά τη δημοτικότητα των Pokémon Scarlet και Violet, τα οποία έσπασαν ρεκόρ και έγιναν τα παιχνίδια με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της NINTENDO.

Η NINTENDO μείωσε στη συνέχεια τις προβλέψεις της για το τέλος του έτους τόσο για τις πωλήσεις hardware όσο και για τις πωλήσεις παιχνιδιών λόγω αυτών των μειώσεων, αλλά ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς κατά 10% για τους σημερινούς και μελλοντικούς υπαλλήλους που έχουν την έδρα τους στην Ιαπωνία. Ο πρόεδρος της NINTENDO, Shuntaro Furukawa, δήλωσε ότι η αύξηση των μισθών θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσλήψεων της εταιρείας, ακολουθώντας παρόμοιες κινήσεις από άλλες μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες εν μέσω μιας ολοένα και πιο περιορισμένης αγοράς εργασίας.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η NINTENDO ανέφερε ότι η παραγωγή της κονσόλας Switch επηρεάστηκε από την παγκόσμια έλλειψη τσιπ, η οποία μείωσε τις αποστολές και τις συνολικές πωλήσεις. Τα επίπεδα παραγωγής έχουν προφανώς ανακάμψει έκτοτε και η NINTENDO προέβλεψε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του 2023 ως αποτέλεσμα της αυξημένης προσφοράς. Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι η συνολική πτώση της ζήτησης για το Switch μπορεί επίσης να συνέβαλε στα απογοητευτικά στοιχεία πωλήσεων. «Οι πωλήσεις ήταν χαμηλές και αυτό αποτελεί έκπληξη. Η περίοδος διακοπών στο τέλος του έτους υποδήλωνε ότι οι πωλήσεις hardware δεν ήταν τόσο ισχυρές παρά την ενισχυμένη προσφορά, γεγονός που αποδυνάμωσε επίσης τις πωλήσεις παιχνιδιών», δήλωσε στο Bloomberg ο αναλυτής της Toyo Securities, Hideki Yasuda. «Είναι πλέον σαφές ότι η δυναμική του Switch είναι πτωτική».

Μπροστά στη φθίνουσα δημοτικότητά του, το Switch έχει ακόμα δρόμο να διανύσει προκειμένου να γίνει η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το NINTENDO DS βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 154 εκατομμύρια πωλήσεις -ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει τα 75,9 εκατομμύρια μονάδες που αναφέρθηκαν για το NINTENDO 3DS- ενώ το Sony PlayStation 2 βασιλεύει στην πρώτη θέση με πάνω από 155 εκατομμύρια πωλήσεις.