Nintendo Switch Sports & η τεχνολογία Joy-Con

1 έτος πριν
nintendo switch sports

Το μακρινό 2006, όταν και είχε κυκλοφορήσει το Wii, τα… ιπτάμενα Wiimote (τα χειριστήρια τις κονσόλας ντε!) που κατέληγαν στις οθόνες των τηλεοράσεων κάνοντάς τις κομμάτια, καθώς οι παίκτες τα έδιναν όλα στο Wii Sports ήταν σύνηθες φαινόμενο. Για τον λόγο αυτό η κονσόλα ερχόταν με ειδικά στραπ με τα οποία οι παίκτες μπορούσαν να «ασφαλίσουν» τα χειριστήρια στους καρπούς τους έτσι ώστε να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Ακόμα κι έτσι όμως, πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν την τηλεόρασή τους με καινούρια.

Fast forward στο 2022. Το Wii αποτελεί ιστορία εδώ και πολλά χρόνια με τη Nintendo να κάνει «χρυσές δουλειές» με το Switch το οποίο εσχάτως «καλωσόρισε» το Nintendo Switch Sports. Ουσιαστικά πρόκειται για μία φρεσκαρισμένη έκδοση του Wii Sports που περιλαμβάνει έξι αθλήματα (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπόουλινγκ, τένις, μπάντμιντον και κάτι που λέγεται chambara) και βασίζεται στην τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης που διαθέτουν τα Joy-Con. Μόνο που απ’ ό,τι φαίνεται οι παίκτες… δε μαθαίνουν.

Τα βίντεο σε YouTube και Reddit δίνουν και παίρνουν, καθώς κάποιοι μάλλον το… παρακάνουν, με αποτέλεσμα να την «πληρώνουν» οι οθόνες και οι τηλεοράσεις τους. Μολονότι τα Joy-Con είναι σημαντικά μικρότερα και ελαφρύτερα σε σχέση με τα Wiimote, η «εκτόξευσή» τους όπως φαίνεται μπορεί να αχρηστεύσει μία οθόνη. Η ίδια η Nintendo ανέλαβε δράση, υπενθυμίζοντας στους παίκτες πως για την ασφάλεια των ίδιων και των συσκευών τους θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα σχετικά στραπ που παρέχονται και με τα Joy-Con, προκειμένου να διασφαλίσουν πως αυτά θα παραμείνουν στα χέρια τους ακόμα κι αν οι ίδιοι ξεχαστούν.

Το βασικό πρόβλημα μ’ αυτό το τελευταίο πάντως εντοπίζεται στο ότι τα στραπ αυτά πρέπει να αφαιρεθούν πριν τα Joy-Con τοποθετηθούν ξανά στο Switch, κάτι που ωθεί απ’ ό,τι φαίνεται αρκετούς να… ζήσουν επικίνδυνα! Αν είσαι πάντως ένα από τα «θύματα» μιας τέτοιας κατάστασης, μην ανησυχείς καθόλου αφού στο ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις την κατάλληλη τηλεόραση μέσα από μια τεράστια ποικιλία.