Ο developer του Halo αναφέρει ότι το franchise είναι "εδώ για να μείνει"

1 έτος πριν
Halo

Η εταιρεία ανάπτυξης του Halo Infinite, 343 Industries, ανάρτησε στο Twitter πρόσφατα ένα σύντομο μήνυμα σχετικά με το μέλλον του franchise. «Το Halo και ο Master Chief είναι εδώ για να μείνουν», ανέφερε η 343 σε μια δήλωση που αποδίδεται στον επικεφαλής του στούντιο, Pierre Hintze. «Η 343 Industries θα συνεχίσει να αναπτύσσει το Halo στο παρόν και στο μέλλον, περιλαμβάνοντας επικές ιστορίες, multiplayer και περισσότερα από αυτά τα στοιχεία που κάνουν το Halo σπουδαίο».

Η δήλωση έρχεται μετά την επιβεβαίωση της Microsoft ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους πριν από το τέλος Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Jason Schreier του Bloomberg, η 343 Industries "χτυπήθηκε σκληρά" από την αναδιάρθρωση και έχασε τον βετεράνο του Halo και δημιουργικό διευθυντή Joe Staten - ο οποίος εντάχθηκε στο στούντιο το 2020 για να βοηθήσει στην τελική κυκλοφορία του Infinite στην αγορά. Η επανατοποθέτηση του Staten ακολουθεί μια σειρά άλλων αποχωρήσεων υψηλού προφίλ, όπως αυτή του επικεφαλής προγραμματιστή της Slipspace Engine, David Berger, και του συνιδρυτή της 343 Bonnie Ross. Ο Schreier δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον αριθμό των περικοπών στην 343, αλλά δήλωσε ότι η ομάδα του Infinite πίσω από το campaign mode, επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις περικοπές. Πριν από τις απολύσεις, το στούντιο είχε επίσης ένα "μακροχρόνιο" πάγωμα προσλήψεων και είχε χάσει πολλούς συμβασιούχους τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Ένα πρώην μέλος του προσωπικού της 343 κατηγόρησε για τις απολύσεις την "ανίκανη ηγεσία στην κορυφή". 

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Halo Infinite το 2021 με γενικά θετικές κριτικές, αλλά από τότε το παιχνίδι δυσκολεύεται να διατηρήσει μια σταθερή βάση παικτών. Στο Steam, για παράδειγμα, το Infinite έχει σήμερα κατά μέσο όρο περίπου 4.000 παίκτες την ημέρα, μια απότομη πτώση από τους 100.000 παίκτες που είχε κατά μέσο όρο κατά την κυκλοφορία του. Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η Microsoft δεν έχει επίσης ανακοινώσει ακόμη νέο περιεχόμενο καμπάνιας για το Infinite. Οι οπαδοί του Halo δικαιολογημένα έχουν λόγους να ανησυχούν για το μέλλον της σειράς.