Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις από το State of Play Σεπτεμβρίου της Sony

1 έτος πριν

Τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο του PlayStation μας έδειξε η Sony με το State of Play για το μήνα Σεπτέμβριο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα ολοκαίνουργιο τρέιλερ για το God of War Ragnarok (το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λιγότερο από δύο μήνες, όμως ξεχώρισε επίσης και η αποκάλυψη ενός νέου Tekken.

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι ξεχωρίσαμε από το τελευταίο State of Play.

God of War Ragnarok

Η Sony παρουσίασε ένα νέο trailer του God of War Ragnarok, το οποίο μας έδωσε μερικές ακόμα ενδείξεις για την ιστορία του παιχνιδιού, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στη δράση του παιχνιδιού. Στο βίντεο, το Santa Monica Studio μας έδειξε νέα μυστικιστικά βασίλεια που φαίνονται απόκοσμα ενώ αν σου αρέσουν τα επώνυμα αξεσουάρ, η Sony αποκάλυψε ένα χειριστήριο DualSense με θέμα το Ragnarok. Το χειριστήριο και το ίδιο το παιχνίδι θα κυκλοφορήσουν σύντομα αφού και τα δύο θα είναι διαθέσιμα στις 9 Νοεμβρίου.

Like a Dragon: Ishin!

Η Sega θα κυκλοφορήσει το Like a Dragon: Ishin!, ένα παιχνίδι με θέμα τους σαμουράι, από τους προγραμματιστές της δημοφιλούς σειράς Yakuza. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παιχνίδι θα κάνει την εμφάνισή του τον Φεβρουάριο του 2023 για PS5 και PS4. Το Ishin! είναι ένα remake του παιχνιδιού Ryu ga Gotoku Ishin!, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε PS3 και PS4 το 2014, αλλά μόνο στην Ιαπωνία.

PlayStation Stars

Η Sony παρουσίασε μερικά από τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα που θα μπορείς να κερδίσεις μέσω του νέου προγράμματος PlayStation Stars, όπως ένα εικονικό αντίγραφο της κονσόλας PS3 και μια σκηνή από το Ape Escape 2. Μην ανησυχείς πάντως, δεν είναι NFTs. Σε ένα blog post, η εταιρεία δήλωσε ότι θα μπορείς να επιδεικνύεις τα συλλεκτικά αντικείμενα στην εφαρμογή PlayStation ή στο προφίλ σου στο PSN. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πρώτα στην εφαρμογή και στις κονσόλες "στο μέλλον". Η εκκίνηση θα γίνει πρώτα στην Ασία αργότερα αυτόν τον μήνα και θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη "σε μεταγενέστερη ημερομηνία".

Rise of the Ronin

Η Sony και η Team Ninja της Koei Tecmo συνεργάζονται σε ένα νέο παιχνίδι, το Rise of the Ronin. Τοποθετημένο στα τέλη του 19ου αιώνα, θα παίζεις ως ένας ronin που είναι «ένας πολεμιστής που δεν δεσμεύεται από κανέναν αφέντη και είναι ελεύθερος να κάνει τις δικές του επιλογές», σύμφωνα με μια ανάρτηση στο PlayStation blog. Στο ελάχιστο gameplay που είδαμε στο trailer, το Ronin έμοιαζε κάπως σαν μια μίξη του Ghost of Tsushima και του Assassin's Creed, κάτι που φαίνεται να είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το 2024 ως αποκλειστικότητα του PlayStation 5.

Tekken 8

Το Street Fighter δεν είναι η μόνη σειρά μάχης που αποκτά ένα νέο επεισόδιο - η Sony κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μας έδειξε το πρώτο trailer για το Tekken 8. Τα γραφικά ήταν εντυπωσιακά, και σε ένα blog post, ο Katsuhiro Harada της Bandai Namco δήλωσε ότι αυτά δεν ήταν pre-rendered, οπότε το τελικό προϊόν αναμένεται να είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Το Tekken 8 έρχεται για PS5, Xbox Series X / S και PC μέσω Steam, αν και δεν ανακοινώθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.

PSVR2

Η Sony παρουσίασε δύο νέα παιχνίδια που έρχονται στο PSVR2, τα Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge Enhanced Edition και το επιτραπέζιο παιχνίδι Demeo με θέμα τη φαντασία. Και τα δύο θα κάνουν το ντεμπούτο τους το επόμενο έτος.

Hogwarts Legacy

Η Sony κυκλοφόρησε τέλος ένα σύντομο trailer για το Hogwarts Legacy, το νέο prequel του Harry Potter, και αποκάλυψε ότι αν αγοράσεις την έκδοση του παιχνιδιού για το PlayStation θα έχεις πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό quest που ονομάζεται The Haunted Hogsmeade Shop. Το quest θα βρίσκεται αποκλειστικά στο PS5 για ένα χρόνο. Το Hogwarts Legacy θα κυκλοφορήσει πλέον στις 10 Φεβρουαρίου 2023, μετά από μια πρόσφατη καθυστέρηση.