The Division 2 - Οι συμπτώσεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία

2 έτη πριν
the divivion 2

Το timing του τελευταίου update του The Division 2 δεν είναι ό,τι καλύτερο. Για την ακρίβεια το περιεχόμενό του έβαλε μάλλον δύσκολα στη Ubisoft εξ αιτίας των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με τα όσα γίνονται στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας, οι δυνάμεις της τελευταίας προχώρησαν μεταξύ άλλων στην κατάληψη πυρηνικών εγκαταστάσεων ανάμεσα στις οποίες ήταν και εκείνες στο Τσερνόμπιλ και το Ζαπορόζιε. Μόνο που κατά διαβολική σύμπτωση αυτό είναι και το θέμα του πιο πρόσφατου update του The Division 2.

Το θέμα είναι μάλιστα ότι οι παίκτες του The Division 2 περιμένουν το εν λόγω update πώς και πώς, αφού εδώ και καιρό, ο τίτλος της Ubisoft βρίσκεται σε… λανθάνουσα κατάσταση. Με το ενδιαφέρον των παικτών να έχει ατονήσει, η Massive Entertainment (το στούντιο που ασχολείται με την ανάπτυξή του) είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να προσθέσει αρκετό νέο περιεχόμενο. Αυτό έγινε πριν από έναν χρόνο και κάτι ψιλά. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία νέα ανακοίνωση, καμία εξέλιξη και ξεκάθαρα καμία κυκλοφορία έξτρα περιεχομένου. Οι παίκτες­ -όσοι απέμειναν- συνέχισαν να παίζουν τις ίδιες αποστολές και άπαντες περίμεναν το περιβόητο Year 4 update.

Η Ubisoft λοιπόν είναι απολύτως λογικό να θέλει να προσελκύσει και πάλι τους παίκτες στα… λημέρια του The Division 2, μόνο που το αντικείμενο του νέου update του παιχνιδιού είναι κομματάκι ευαίσθητο. Η γαλλική εταιρεία βέβαια μέχρι στιγμής χειρίζεται την όλη επικοινωνία αρκετά διακριτικά, προτιμώντας να εστιάσει σε επιμέρους στοιχεία του gameplay.

Θυμίζουμε ότι το νέο mode ονόματι Countdown υποστηρίζει τη συμμετοχή οκτώ παικτών οι οποίοι συνεργάζονται προκειμένου να καταλάβουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ολοκληρώνοντας συγκεκριμένους στόχους και εξολοθρεύοντας αντιπάλους εντός περιορισμένου χρονικού πλαισίου. Προς υπεράσπισή τους, Massive και Ubisoft ξεκίνησαν να δουλεύουν στο συγκεκριμένο update στις αρχές του περασμένου έτους, πολύ πριν δηλαδή η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία.