Όλα όσα είδαμε στο Nintendo Direct του Φεβρουαρίου

2 έτη πριν
nintendo direct

Ένα από τα πιο «γεμάτα» Nintendo Direct ήταν αυτό του τρέχοντος μήνα. Η Nintendo είχε πολλά και διάφορα να μοιραστεί μαζί μας, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο ενδιαφέροντα. Όσοι περίμεναν κάποιο από τα «βαριά χαρτιά» της εταιρείας για τα οποία ελάχιστα ξέρουμε να κάνει την εμφάνισή του (βλ. Metroid Prime 4, The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 κλπ) έμειναν με το παράπονο, όμως το υπόλοιπο περιεχόμενο ήταν αρκετό για να αποζημιώσει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση στο Nintendo Direct αυτού του μήνα αφορούσε τη σειρά Mario Kart. Όχι, δεν είχαμε τα αποκαλυπτήρια του Mario Kart 9 αλλά την ανακοίνωση DLC για το Mario Kart 8 Deluxe. Το Booster Course Pass λοιπόν έρχεται να προσθέσει στο παιχνίδι πίστες από προηγούμενους τίτλους της σειράς. Συγκεκριμένα μιλάμε για οκτώ πίστες οι οποίες θα ενσωματωθούν σε έξι φάσεις στο παιχνίδι με την πρώτη εξ αυτών να είναι στις 18 Μαρτίου. Όσοι έχουν Nintendo Switch Online + Expansion Pack θα το πάρουν δωρεάν.

Όσον αφορά άλλα υπάρχοντα παιχνίδια, το Metroid Dread απέκτησε ένα νέο, δωρεάν update με το οποίο προστίθενται δύο νέα επίπεδα δυσκολίας. Το δε DLC για το Cuphead, The Delicious Last Course, θα κυκλοφορήσει στο Switch στις 30 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά νέες κυκλοφορίες πάντως, ξεχώρισε το Xenoblade Chronicles 3 το οποίο μάλιστα πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος τον Σεπτέμβριο. Για την ώρα πάντως η Nintendo δεν μοιράζεται άλλες πληροφορίες μαζί μας.

Αρκετά συμπαθητικό φάνηκε και το Nintendo Switch Sports, ο πνευματικός διάδοχος του Wii Sports που αποτέλεσε ένας από τους λόγους αγοράς της κλασσικής πλέον παιχνιδοκονσόλας της Nintendo. Kυκλοφορεί στις 29 Απριλίου διαθέτοντας μεταξύ άλλων βόλεϊ, μπόουλινγκ, ποδόσφαιρο και τένις.

Το remake του Live a Live έρχεται στις 22 Ιουλίου ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα έχουμε το Portal Companion Collection, μία συλλογή με τους δύο τίτλους Portal. Αυτή ήταν και η μία εκ των δύο συλλογών που ανακοινώθηκαν στο Nintendo Direct.

Η άλλη ήταν το Klonoa Phantasy Reverie Series με τα κλασσικά platformers Klonoa: Door to Phantomile και Klonoa 2: Lunatea's Veil, τα οποία φέρουν αναβαθμισμένα γραφικά. Κυκλοφορεί στις 8 Ιουλίου στο Switch.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο Fire Emblem Warriors: Three Hopes που κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου,

Το γνωστό space adventure, No Man’s Sky έρχεται και στο Switch μέσα στο καλοκαίρι και θα περιαλμβάνει 5 χρόνια ενημερώσεων (Frontiers, Prisms, Expeditions, και Companions) που έχει κυκλοφορήσει η Hello Games στις άλλες πλατφόρμες που έχει παρουσία το παιχνίδι όπως PlayStation, PC και Xbox

Είδαμε gameplay από το Kirby and the Forgotten Land που βγαίνει στις 25 Μαρτίου καθώς και το πρώτο τρέιλερ του Mario Strikers Battle League (ετοιμάζεται για τις 10 Ιουνίου).